
INKA je instantná kávovinová zmes, ktorá sa skladá z praženého jačmeňa, raži, čakanky a cukrovej repy. Instantný obilný nápoj je vyrobený len z najlepších prírodných surovín. Neobsahuje kofeín, ani žiadne umelé látky.
Prinášame nové chutné recepty na raňajky aj ako popoludňajšiu siestu.
Šálka kávoviny Inka s pomarančovou vôňou
Ingrediencie:
- 2 čajové lyžičky kávoviny Inka
- 200 ml sójového nápoja + 30 ml na spenenie
- pomarančová redukcia * (med, voda + pomarančová kôra)
- 100 ml vody
- 5 lyžičiek medu + 1 lyžička navyše
- 1 lyžička agávového sirupu
Príprava:
Pomarančová redukcia: Pridajte 5 čajových lyžičiek medu do približne 100 ml vriacej vody. Pridajte pomarančovú kôru a priveďte pomaly do varu, kým nedosiahnete silnú arómu a neznížite kvapalný objem na približne 50-60 %.
Pripravenú redukciu nalejte do pohára, pridajte agávový sirup a čajovú lyžičku medu. Kávovinu Inka rozpustite ju v horúcom sójovom nápoji a pridajte k redukcii. Zahrejte a speňte 30 ml sójového nápoja, pridajte ho do hrnčeka a váš ochutený nápoj je hotový.
Čokoládovo-perníková
Ingrediencie:
- 2 čajové lyžičky kávoviny Inka + 150 ml vody
- 4 štvorce tmavej čokolády
- polovica čajovej lyžičky práškového zázvoru
- mlieko na zafarbenie
Príprava:
V malom hrnci zahrejte vodu, pridajte kávovinu Inka, čokoládu a štipku zázvoru. Zmiešajte všetky ingrediencie a varte, kým sa čokoláda nerozpustí. Nalejte Inku do hrnčeka, ozdobte čokoládovými hoblinami a pridajte trochu mlieka.
Čokoládová Inka
Ingrediencie:
- 2 čajové lyžičky kávoviny Inka
- 100 g horkej čokolády
- 150 ml mlieka
- 30 ml mlieka na spenenie
- čokoládové lupienky
Príprava:
Rozpustite čokoládu vo vodnom kúpeli a nelejte ju do spodnej časti pohára. Kávovinu rozpustite v mlieku a jemne lejte po stenách hrnčeka, aby ste vytvorili vrstvy. Zahrejte a speňte mlieko, ktoré opatrne navrstvite lyžičkami do pripraveného pohára. Nápoj ozdobte čokoládovými lupienkami.