Inka a recepty na jej pestré použitie

Inka a recepty na jej pestré použitie

INKA je instantná kávovinová zmes, ktorá sa skladá z  praženého jačmeňa, raži, čakanky a cukrovej repy. Instantný obilný nápoj je vyrobený len z najlepších prírodných surovín. Neobsahuje kofeín, ani žiadne umelé látky.

Prinášame nové chutné recepty na raňajky aj ako popoludňajšiu siestu.

Šálka kávoviny Inka s pomarančovou vôňou
Ingrediencie:

  • 2 čajové lyžičky kávoviny Inka
  • 200 ml sójového nápoja + 30 ml na spenenie
  • pomarančová redukcia * (med, voda + pomarančová kôra)
  • 100 ml vody
  • 5 lyžičiek medu + 1 lyžička navyše
  • 1 lyžička agávového sirupu

Príprava:

Pomarančová redukcia: Pridajte 5 čajových lyžičiek medu do približne 100 ml vriacej vody. Pridajte pomarančovú kôru a priveďte pomaly do varu, kým nedosiahnete silnú arómu a neznížite kvapalný objem na približne 50-60 %.

Pripravenú redukciu nalejte do pohára, pridajte agávový sirup a čajovú lyžičku medu. Kávovinu Inka rozpustite ju v horúcom sójovom nápoji a pridajte k redukcii. Zahrejte a speňte 30 ml sójového nápoja, pridajte ho do hrnčeka a váš ochutený nápoj je hotový.

 

Čokoládovo-perníková

Ingrediencie:

  • 2 čajové lyžičky kávoviny Inka + 150 ml vody
  • 4 štvorce tmavej čokolády
  • polovica čajovej lyžičky práškového zázvoru
  • mlieko na zafarbenie

Príprava:

V malom hrnci zahrejte vodu, pridajte kávovinu Inka, čokoládu a štipku zázvoru. Zmiešajte všetky ingrediencie a varte, kým sa čokoláda nerozpustí. Nalejte Inku do hrnčeka, ozdobte čokoládovými hoblinami a pridajte trochu mlieka.

 

Čokoládová Inka

Ingrediencie:

  • 2 čajové lyžičky kávoviny Inka
  • 100 g horkej čokolády
  • 150 ml mlieka
  • 30 ml mlieka na spenenie
  • čokoládové lupienky

Príprava:

Rozpustite čokoládu vo vodnom kúpeli a nelejte ju do spodnej časti pohára. Kávovinu rozpustite v mlieku a jemne lejte po stenách hrnčeka, aby ste vytvorili vrstvy. Zahrejte a speňte mlieko, ktoré opatrne navrstvite lyžičkami do pripraveného pohára. Nápoj ozdobte čokoládovými lupienkami.