Chutný letný recept: Panenka s broskyňovou omáčkou

Ponúkame vám výborný recept, tentokrát v mene projektu na podporu lokálnych potravín Zrodené v EÚ. Recept na panenku s broskyňovou omáčkou spolu s vkusnými fotografiami od food blogerky Victoria Kitchen Stories.

 

Bravčová panenka s broskyňovou omáčkou
Počet porcií: 4 porcie
Doba prípravy: 30 minút

 

Čo budeme potrebovať :
Na mäso :

500 g bravčovej panenky
2 lyžice olivového oleja
Soľ
Korenie
Sušený estragón

Na omáčku :
3 broskyne
Lyžičku kryštálového cukru
3 lyžice suchého červeného vína
1 lyžičku citrónovej šťavy
20 g masla
Čerstvý tymián
Ako prílohu použijeme zemiaky uvarené v šupke opečené na oleji, alebo pečené zemiaky.

Postup :

1.       Mäso odblaníme, potrieme olivovým olejom a z každej strany ho osolíme a okoreníme.

2.       Zohrejeme si väčšiu grilovaciu panvicu a na strednom stupni opekáme panenku z každej strany 3 minúty.

3.       Medzi tým si predhrejeme rúru na 180 °C a keď máme mäso do zlatista opečené, uložíme ho na plech a dáme dopiecť do rúry na 7 až 8 minút.

4.       Kým sa mäso pečie pripravíme jednoduchú broskyňovú omáčku.

5.       Broskyne sparíme vriacou vodou, olúpeme ich a nakrájame na kocky.

6.       V panvici kde sme opekali mäso roztopíme kryštálový cukor, pridáme broskyne a chvíľku restujeme. Broskyne zalejeme červeným vínom, citrónovou šťavou a omáčku varíme cca 5 minút, kým sa neodparí alkohol.

7.       Následne pridáme do omáčky maslo a necháme ju chvíľku zredukovať.

8.       Keď máme mäso upečené, môžeme servírovať opečený zemiak, nakrájanú panenku a broskyňovú omáčku, ktorú posypeme nasekaným tymiánom.

Recept prináša projekt www.zrodene.eu ,ktorého cieľom je informovať širokú verejnosť o kvalite produkcie potravín v štátoch Európskej únie v spolupráci s food blogerkou Victoria Kitchen Stories, ktorá recept pripravila.