Ajvar z Chorvátska je obľúbený aj u vegánov

 

Ajvar, táto výživná pochúťka je dokonca prezývaná aj kaviárom vegetariánov a vegánov. Je ideálnym nielen ku grilovaným dobrotám, ale stane sa aj vašou obľúbenou ingredienciou pri pečení slaných jedál. Vynikne tiež ako chutná zeleninová príloha, zdravá nátierka na pečivo alebo v šalátoch. 


SYROVÉ GUĽKY S AJVAROM
Príprava: 10 minút
Ingrediencie:

  • 250 g čerstvého nezrejúceho syra (tvaroh, cottage cheese, ricotta)
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1-2 lyžice jemného Ajvaru Podravka
  • soľ
  • čierne korenie
  • 4 lyžice nasekaných lieskových orieškov

 

Postup: 

  1. Čerstvý syr roztlačte vidličkou. Pridajte olivový olej, Ajvar, soľ a korenie. Dobre premiešajte a vytvarujte guľky.
  2. Každú guľku obaľte v lieskových orieškoch.
  3. Uchovávajte ich v chladničke až do podávania.


DOBRÝ TIP:
Ak máte radi pikantnejšie jedlo, guľky servírujte s Ajvarom pikant.
Viac na www.podravka.sk.

Zdroj: Lucia P.