Ajvar, táto výživná pochúťka je dokonca prezývaná aj kaviárom vegetariánov a vegánov. Je ideálnym nielen ku grilovaným dobrotám, ale stane sa aj vašou obľúbenou ingredienciou pri pečení slaných jedál. Vynikne tiež ako chutná zeleninová príloha, zdravá nátierka na pečivo alebo v šalátoch.
SYROVÉ GUĽKY S AJVAROM
Príprava: 10 minút
Ingrediencie:
- 250 g čerstvého nezrejúceho syra (tvaroh, cottage cheese, ricotta)
- 2 lyžice olivového oleja
- 1-2 lyžice jemného Ajvaru Podravka
- soľ
- čierne korenie
- 4 lyžice nasekaných lieskových orieškov
Postup:
- Čerstvý syr roztlačte vidličkou. Pridajte olivový olej, Ajvar, soľ a korenie. Dobre premiešajte a vytvarujte guľky.
- Každú guľku obaľte v lieskových orieškoch.
- Uchovávajte ich v chladničke až do podávania.
DOBRÝ TIP: Ak máte radi pikantnejšie jedlo, guľky servírujte s Ajvarom pikant.
Viac na www.podravka.sk.
Zdroj: Lucia P.