Král Sýrů predstavuje špeciality!

Na jar máme všetci chuť na niečo špeciálne, čo nás postaví na nohy zo zimného spánku. Patríte medzi labužníkov, ktorí si vedia vychutnať syry? Isto vás zaujme rad špecialít priamo od Krála Syrů.  

Skvelé tipy na párovanie s vínami nám poskytol sommelier Gabriel Kollár z www.wineloversclub.sk.

KRÁL SÝRŮ KRÉMOVÝ
Lahodný syr s belostnou ušľachtilou plesňou, decentnou vôňou čerstvých šampiňónov a vláčnym jadrom si vás isto získa. Vláčny Kráľ Sýrů Krémový najlepšie rezonuje napríklad s Modrým Portugalom, Terra Parna, suché 2012 alebo Cabernetom Sauvignon Varieto, Karpatská Perla, suché 2011.

KRÁL SÝRŮ NEBESKÝ
Výnimočný plesňový syr charakteristický svojou sviežou, čerstvou chuťou a dvojitou textúrou, v ktorej sa prelína tvarohové jadro s rozplývavým krémovým zvyškom syrového cesta. Král Sýrů Nebeský si najlepšie vychutnáte s vínami ako napríklad Svätovavrinecké rosé, Repa Winery, polosuché 2014 alebo Cabernet Sauvignon rosé, Tajna Vineyard & Winery, polosuché 2014.

KRÁL SÝRŮ HERMADUR
Král Sýrů Hermadur  je zrejúci syr spájajúci to najlepšie z plesňových a aromatických syrov. Pod mierne prefarbenou kôrkou sa ukrýva vláčny a výrazný syr rozplývajúci sa v ústach. K aromatickému Hermaduru, vyskúšajte napríklad Muškát moravský, Fedor Malík a syn, suché 2015 alebo Devín/Pálava, polosuché 2014.

TIP NA SERVÍROVANIE: Skúste využiť exkluzívne materiály, napríklad tmavú bridlicovú dosku alebo granit, aby syr vynikol. Spolu s bielym obrusom a ďalšími elegantnými, jednoduchými materiálmi bude všetko nielen skvelo chutiť, ale aj vyzerať.

TIPY NA PÁROVANIE: S konkrétnym výberom vín k vášmu obľúbenému syru z radu Král Sýrů špeciality, vám radi poradia odborníci z www.wineloversclub.sk, kde nájdete širokú ponuku domácich aj zahraničných vín. Špeciality Krála Sýrů pre vás s vínom spároval Gabriel Kollár, súčasný Head Sommelier londýnskej Corrigan´s Mayfair Restaurant, nadšenec a milovník vína.