Domáce tortilly s kuracím mäsom podľa Katky Neumannovej

Hľadáte inšpiráciu na chutný a zaujímavý víkendový obed? Pripravte si skvelý chrumkavý kurací wrap, ktorého základom je tortilla, ochutené kuracie mäso, veľa zeleniny a zálievka. Je to kombinácia, ktorá nie je celkom bežná, a pritom chutí malým i veľkým.

 

Ak neviete, ako na to, vyskúšajte recept olympijskej víťazky Kateřiny Neumannovej. „Je to naozaj jednoduché. A priznám sa, že keď nemám času nazvyš, použijem hotové tortilly. Potom je toto výdatné, avšak zdravé jedlo otázkou doslova pár minút,“ hovorí Katka. 

 

Pripravte si tieto suroviny:
Na cesto

  • 600 g hladkej múky
  • 1 lyžicu soli
  • 120 ml olivového oleja
  • 120 ml vody
  • 1 lyžičku kypriaceho prášku

Mäso

  • 600 g kuracieho mäsa
  • 2 lyžičky soli
  • 4 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžicu korenia na kura

Dresing

  • 500 g kyslej smotany
  • štipku soli
  • hrsť nasekaného koriandra

Na servírovanie

  • cherry paradajky
  • červenú papriku
  • žltú papriku
  • jarnú cibuľku
  • mix šalátových listov

Postup:
Domáce tortilly
Do nádoby robota vložte 450 g hladkej múky, všetok olej a vodu, soľ a kypriaci prášok a vypracujte redšie cesto. Potom postupne pridávajte zvyšnú múku a zakaždým ju nechajte v robote do cesta zapracovať. Výsledné cesto musí byť krásne hladké a pružné – ak treba, pridajte múku alebo vodu.

Vypracované cesto nechajte zhruba 15 minút odležať, potom si ho rozdeľte na 10–12 častí (asi po 80 g) a z každej z nich na pomúčenej podložke vyváľajte veľmi tenkú placku. Položte ju na stredne rozpálenú suchú panvicu a tortillu opekajte z každej strany asi 1,5 minúty. Hotová tortilla sa pozná tak, že sa na nej tvoria bublinky. Opečené horúce tortilly skladajte na seba a potom ich vložte do vyhriatej rúry, aby nevychladli.

Príprava mäsa
Mäso si nakrájajte na menšie rezance a zmiešajte s polovicou olivového oleja, soľou a korením na kura. Misu prikryte a mäso vložte asi na 30 minút do chladničky. Potom ho opečte na veľkej rozpálenej panvici asi 5 minút.

Príprava dresingu
V miske zmiešajte kyslú smotanu so soľou a nasekaným koriandrom a nechajte pár minút odstáť.

Servírovanie
Tortillu potrite trochou dresingu, pridajte kuracie mäso, nakrájanú zeleninu a hrsť šalátu. Pokvapkajte ešte dresingom a zrolujte.

 Zdroj: