Raf Simons bude navrhovať pre PRADU!

O Rafovi Simonsovi nebolo už dlhšie počuť. A zrazu začali vrabce čvirikať, že by mal robiť pre Pradu. Znelo to trochu divne, keďže Miuccia ani náhodou nevyzerá, že by sa chystala do dôchodku. Od 2. apríla sa však skutočne stane novým kreatívnym riaditeľom značky. Tešíme sa, pretože pre Dior spravil veľa…

 

Stres, napätie, odchod

Vo fascinujúcom dokumente Dior and I (2015) sme mali možnosť vidieť kúsok z pestrofarebného, strhujúceho a teda dosť stresujúceho pozadia tvorby v módnom dome Dior.

Onedlho po tomto filme Raf ohlásil svoj odchod z postu kreatívneho riaditeľa. On sám hovoril o neskutočne veľkom tlaku, ktorý je na dizajnérov značiek kladený a o obrovskom kolotoči, v ktorom sa módny biznis točí.

 

Nové partnerstvo

Spoločný dialóg bude veľmi kľúčovým bodom programu Miuccie Prada aj Rafa Simonsa. O stoličku kreatívneho riaditeľa sa totiž budú deliť. Ide o nezvyklý postup a určité nóvum v tomto smere. Ale ako sa hovorí- viac hláv, viac vie. Ako sa dali počuť, ide o vzájomné rozhodnutie, ktoré navrhli spoločne a pramení zo vzájomnej hlbokej úcty.

Čo prinesie takáto novinka, kedy bude mať jeden módny dom rovno dvoch kreatívnych riaditeľov budeme môcť po prvý krát vidieť v rámci predstavenie novej ženskej kolekcie jar/leto 2021, ktorú predstavia v septembri toho roku.  Očakávania budú obrovské, tlak rovnako.

Ale veríme, že sa im to podarí. Veď keď dajú hlavy do kopy osobnosti, patriace k najvplyvnejším ľuďom vo svete módy určite z toho vznikne niečo geniálne.

 

Zdroj: AVE
Foto: pinterest