Zemiakový nákyp s jarnou zeleninou a mletým mäsom

Príchod jari si pýta novú dávku receptovej inšpirácie. Lenže kde ju nájsť? Nemusíte hľadať dlho. My pre vás máme skvelý recept plný zeleniny a mäsa.

Čas prípravy: 60 minútLPZ-zemiakovy-nakyp-foto
Počet porcií: 4

Budeme potrebovať 

400 g zemiakov, typ A
4 ks jarnej cibuľky
1 ks mrkvy
200 g karfiolu
150 g čerstvého špenátu /vo vaničke, malé listy/
300 g mletého mäsa (80% hovädzie a 20% bravčové)
1 ks cibuľe
120 g  Biely Gazdovský jogurt Hollandia
4 ks vajec
200 g strúhaného syru parmezánového typu
200 g paradajkového pretlaku alebo drvených paradajok
Maslo na vymastenie
Soľ
Čierne korenie

Postup prípravy

  1. Očistené zemiaky, karfiol a mrkvu nakrájame na plátky. Jarnú cibuľku pokrájame na kolieska široké cca 1 cm.
  2. Na oleji si speníme cibuľu a pridáme mleté mäso, drvené paradajky a spoločne prevaríme.
  3. Do vymasteného pekáča skladáme postupne zemiaky, zeleninu a zmes s mletým mäsom. Každú vrstvu prikryjeme listami mladého špenátu. Poslednú vrstvu tvoria zemiaky.
  4. Jogurt, vajcia a strúhaný syr dôkladne premiešame a nalejeme na nákyp. Dochutíme soľou a čiernym korením.
  5. Pečieme v rúre 40 minút pri teplote 180 °C.

Náš tip: Vyskúšajte recept aj s inou zeleninou, ktorú máte práve v chladničke alebo na záhrade.

video: https://www.lenprezeny.sk/wp-content/uploads/2019/05/LPZ-zemiakovy-nakyp-video.mov

Zdroj: hollandia.sk