Vymeňte hltanie nezdravých zemiakových lupienkov za chrumkanie zdravých chipsov zo sušeného ovocia a zeleniny! V rúrach Electrolux si ich pripravíte šťavnaté aj chrumkavé – presne také, aké máte radi.
Na sušenie ovocia a zeleniny nemusíte kupovať ďalší spotrebič. Stačí vám parná rúra od Electroluxu s funkciou SteamBake.
Jablká, hrušky, ananás, šípky či cviklu, paradajky alebo papriku môžete sušiť až na dvoch plechoch naraz. Potom stačí už len nastaviť rúru podľa toho, či máte radšej dobre vysušené plátky, alebo chrumkavú kôrku navrchu a vnútri ešte šťavnatú dužinu.
Suší, sterilizuje aj zavára
S funkciou SteamBake však môžete nielen sušiť, ale aj zavárať a sterilizovať. Horúca para zničí pri sterilizácii všetky baktérie, takže sa nemusíte obávať, že by sa zaváraniny pokazili. Kompóty či nakladaná zelenina sa potom už zavárajú samé. Vy len nastavíte teplotu a požadovaný čas.
Tip: V horúcej pare môžete sterilizovať aj dojčenské fľaše alebo detský riad.
Čistí sa sama
Navyše parné rúry s pyrolytickým čistením, ako napríklad EOD6P71X alebo KODDP71X, vyzerajú stále ako nové práve vďaka samočistiacemu systému. Ten vyhreje rúru na vysokú teplotu až 500 °C, pri ktorej sa mastnota a prípadné zvyšky pečenia zmenia jednoducho na popol. Potom stačí prach už len zotrieť vlhkou handričkou a rúra je dokonale čistá.
Zdroj: Silvia K.