Dula je vynikajúca pre rôzne recepty a môžete ju použiť vo väčšine jedál, ktoré si vyžadujú sladkú a šťavnatú chuť. Inšpirujte sa niektorými z týchto nápadov.
Dula je sladký a šťavnatý ovocný druh, ktorý môžete využiť na prípravu rôznych chutných jedál.
Džem alebo marmeláda
Dula je ideálna na prípravu džemu alebo marmelády. Z pár ingrediencií, ako sú cukor a citrónová šťava, môžete pripraviť sladký a aromatický džem, ktorý môžete použiť na pečivo, palacinky alebo do jogurtu.
Zapekaná dula
Dule môžete piecť v rúre alebo grilovať. Stačí ich rozkrojiť, odstrániť jadrovník a poliať medom alebo javorovým sirupom. Pečené dule môžete podávať s vanilkovou zmrzlinou alebo šľahačkou.
Dula v šaláte
Dula je vynikajúca do šalátov. Nakrájajte ju na tenké plátky a zmiešajte s listovým šalátom, orechami a kozím syrom. Zamiešajte všetky ingrediencie s ľahkým dresingom na báze olivového oleja a balzamikového octu.
Príloha k mäsu
Dula je perfektná príloha k mäsu, najmä k pečenému bravčovému mäsu alebo kuraciemu mäsu. Podáva sa nakrájaná na plátky, osolená a opečená na panvici so smotanou alebo maslom.
Kompót
Pripravte si dulový kompót so škoricou a vanilkou. Kompót môžete servírovať teplý alebo studený a je skvelým dezertom.
Dulový koláč
Vyskúšajte koláč alebo galette s dulou. Dulu môžete použiť na prípravu koláča s posýpkou, resp. mrveničkou. Už len pri príprave ovocia sa vám cez kuchyňu preženie jedinečná vôňa ovocia.
Smoothie
Dulu môžete pridať do ovocných smoothie, spolu s ďalšími obľúbenými ovocím a jogurtom alebo rastlinným mliekom.
Dula v granole
Pridajte nakrájanú dulu do domácej granoly. Zabezpečí sladkosť a sviežu ovocnú chuť.