Gastro

Vyskúšajte zdravé, chutné a nové recepty

Ovsenná kaša

Jahoda, broskyňa, čierna ríbezľa a višňa –  vyberie si každý. Nové džemy sa hodia  na palacinky, lievance, do jogurtu, kaše či len tak na hrianku, maslový chlieb či vianočku, alebo aj trochu inak, vyskúšajte!

Francúzsky toast s broskyňovým džemom a mangom

Budeme potrebovať:

4 plátky sladkého sendvičového chleba
1 dcl plnotučného mlieka
1 lyžicu vanilkového cukru
2 lyžice Relax 100 % z ovocia Broskyňa
polovicu manga
štipku soli
práškový cukor
trochu oleja alebo masla

Postup:

  1. 2 krajce toastového chleba výdatne potrieme broskyňovým džemom. Na džem naukladáme plátky manga a toast spojíme zvyšnými krajcami chleba. Džem dodá toastu sladkosť a skvelú chuť, ale v tomto prípade plní aj ďalšiu úlohu: krajce chleba sa nám pekne spoja a keď ich budeme vysmážať budú držať pokope.
  2. V miske si rozšľaháme vajcia s mliekom, vanilkovým cukrom a štipkou soli. Toasty vo vajíčku kompletne obalíme. Toasty opečieme na masle alebo oleji z oboch strán do chrumkava. Pri otáčaní dávajte pozor, aby sa krajce od seba neoddelili.
  3. Opečené francúzske toasty uložíme na seba na tanier, navrch dáme kúsky nakrájaného manga a výdatnú porciu džemu. Na záver toasty poprášime cukrom. Mango môžete nahradiť aj kúskami broskýň alebo marhúľ.

ZDROJ: Recept pre Relax 100 % Broskyňa pripravili Coolinari.

 

Cviklový koláč s čokoládou

Budeme potrebovať:Cviklový koláč
100 g horkej čokolády
400 g uvarenej alebo sterilizovanej cvikle
1 pohár Relax 100 % Višňa
3 vajcia
150 ml rastlinného oleja
100 g krupicového cukru
150 g hladkej múky
½ ČL prášku do pečiva
50 g kakaa

Poleva
70 ml smotany na šľahanie
100 g horkej čokolády

Postup:

  1. Cviklu si vymixujeme dohladka v mixéri.
  2. Čokoládu rozpustíme a keď je vlažná pridáme k cvikle.
  3. K zmesi pridáme polovicu pohára Relax 100 % Višňa, vajcia, olej, cukor a premixujeme dohladka.
  4. Samostatne si zmiešame múku, kakao a prášok do pečiva.
  5. Tekutú zmes premiestnime do misky a postupne k nej pridávame suchú múčnu zmes. Vymiešame hladké cesto.
  6. Na záver pridáme zvyšok džemu a premiešame. Cesto vylejeme do formy s priemerom 20 cm, ktorú vystelieme papierom na pečenie.
  7. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 60 minút. Koláč po dopečení necháme vychladnúť a ozdobíme čokoládovou polevou.
  8. Na polevu si smotanu zahrejeme a pridáme čokoládu. Vymiešame hladkú čokoládovú polevu. Koláčik môžeme dozdobiť sekanou čokoládou alebo lyofilizovaným ovocím.

ZDROJ: Recept pre Relax 100 % z ovocia pripravili Stvory z kuchyne.

 

Ryžová kaša – ľahké a teplé raňajky

Budeme potrebovať:Ovsenná kaša
1 hrnček ryže
4 hrnčeky mandľového mlieka
1 lyžica medu
Džem Relax 100 % z ovocia Čierna ríbezľa
Hrsť nahrubo nasekaných mandlí
(4 porcie)

Postup:

  1. Ryžu poriadne premyte v horúcej vode.
  2. Následne ju presypte do hrnca s hrubým dnom a zalejte mandľovým mliekom.
  3. Pridajte med a prikryte pokrievkou.
    V bode varu pokrievku trochu odkryte, aby vám mlieko nevykypelo.
  4. Plameň znížte na minimum a varte za občasného miešania 20 –30 minút.
  5. Ak použijete hrniec s tenkým dnom, miešajte častejšie, aby kaša neprihorela.
  6. Kašu prelejte na taniere, pridajte Džem Relax 100 % z ovocia, nasekané mandle a podávajte ešte teplé.

ZDROJ: Recept pre Relax 100 % Čierna ríbezľa pripravili Coolinari.

 

Ovsené koláčiky

Budeme potrebovať:
110 g masla
70 g krupicového cukru
40 g hnedého cukru
135 g hladkej múky
70 g ovsených vločiek
1 pohár Relax 100 % Jahoda

Postup:

  1. Maslo si rozpustíme. Keď je maslo úplne rozpustené primiešame oba druhy cukrov.
  2. Primiešame hladkú múku a ovsené vločky a vypracujeme cesto.
  3. Plech s rozmerom 20 x 20 cm vystelieme papierom na pečenie alebo alobalom.
  4. Odložíme si bokom 2 PL vločkovej hmoty a zvyšok natlačíme na dno plechu.
  5. Korpus potrieme vrstvou Relax 100 % Jahoda a navrch nadrobíme zvyšnú hmotu, ktorú sme si odložili bokom.
  6. Pečieme pri 180 stupňoch cca 30 – 35 minút. Koláčik necháme chladnúť aspoň 2 hodiny a potom nakrájame.

ZDROJ: Recept pre Relax 100 % z ovocia pripravili Stvory z kuchyne.

 

 

1 Comment

1 komentár

  1. Evka M.

    27. októbra 2018 at 21:48

    tiež dávame do koláčov relax 100% z ovocia a sú perfektné nakoľko nevytekajú a krásne držia tvar a chutia

Odpovedať

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

To Top