Voňavé rebierka na pive s cibuľkou pečené v rúre: Po tomto mäsku si oblížete všetkých 10 prstov!

Tieto rebierka sú veľmi chutné, jemné a šťavnaté. Skvele sa hodia na bežný deň, ale aj na posedenie s rodinou, či priateľmi.
Tieto rebierka sú veľmi chutné, jemné a šťavnaté. Skvele sa hodia na bežný deň, ale aj na posedenie s rodinou, či priateľmi.

 

Tento recept zo souspark.ru si určite uložte, bude sa vám hodiť.

Potrebujeme:

1 kg bravčových rebier
1 pohár piva
1 PL rastlinného oleja
Soľ
Korenie podľa chuti
1 PL horčice
1 cibuľu

Príloha:

Opekané zemiaky
Čerstvé pečivo
Nakladaná zelenina
Horčica
Chren

Postup:

Rebierka si umyjeme, osušíme papierovými utierkami a nakrájame na menšie porcie.
Cibuľu si očistíme, nakrájame na polovičné krúžky a pridáme k rebrám.
Osolíme, okoreníme, rebrá potrieme horčicou.
Zalejeme pivom a dobre premiešame.
Mäso prikryjeme a necháme takto v chladničke stáť asi 1 – 2 hodiny.
Po uplynutí tejto doby vložíme pekáč s rebrami do rúry predhriatej na 200 °C.
Dopečieme do mäkka.

TIP: Ak sa rozhodnete pripraviť tieto rebrá na grile, pravidelne ich podlievajte pivom – vďaka tomu bude mäso oveľa šťavnatejšie a aromatickejšie.
Ak máte radi kontrastnú chuť, pridajte do marinády trochu medu pre bohatú arómu a chuť.

Takto môžete upiecť nielen rebrá, ale aj akékoľvek iné mäso – kuracie stehná, krídla, bravčové plátky atď.

Chutí výborne pečené v rúre, aj na grile.

Prajeme dobrú chuť!

Zdroj: Plný hrniec.sk
Foto: pixabay