Veľkonočná syrová roláda

Veľká noc je o pochutnávaní si na rôznych dobrotách. Dusená šunka či majonézový šalát sú už roky klasikou. Čo tak vyskúšať niečo nové?  Fresh chuť a ozajstná delikatesa na vašom veľkonočnom stole v podaní syrovej rolády.

Ingrediencie na syrovú roládu:
300 g tvrdého syra (Eidam 45%)
120 g masla
250 taveného syra
3 vajcia uvarené natvrdo
1 väčšia kapia
petržlenová vňaťhrsť nasekanej pažítky
1 lyžička dijónskej horčice
soľ, korenie

Vo väčšom hrnci priveďte vodu k varu. Ako náhle voda vrie, vložte do nej syr dobre uzavretý v igelitovom vrecku. Ja vkladám kocku syra do dvoch igelitových vreciek a každý z nich dobre uzavriem. Varíme vo vode 30 minút. Medzitým si pripravte náplň. V mise kuchynského robota KitchenAid si najskôr vyšľahajte syr s maslom. Potom pridajte nakrájanú slaninu, vajcia a bylinky. Podľa potreby dochuťte. Pripravte si podložku, na ktorej budete syr váľať (odporúčam plastovú). Povrch zľahka poprášte teplou vodou a položte potravinovú fóliu (vďaka vode nebude po doske kĺzať). Roztopený syr vyberte z vody, roztrhnite vrecko a vyklopte na podložku s fóliou. Začnite ihneď váľať – valček si rovnako namočte. Na vyvaľkaný plát potom naneste rovnomerne náplň. Zatočte, zabaľte do fólie a uložte na chladné miesto, kde stuhne. Roládu potom nechajte v chladničke odpočívať, ideálne cez noc. Potom už len nakrájajte, ozdobte a môžete konzumovať.

 Prácu food blogerky „Tinajedoma“ môžu čitatelia nájsť na blog.kitchenaid.cz.

syrová roláda