Valentínsky sladký darček

Najkrajší darček je ten, ktorý vlastnoručne pripravíme. Teraz, keď sa blíži sviatok sv.Valentína, mnohé z nás rozmýšlajú čo pripraviť na tento slávnostný romantický večer, Prinášame dva tipy od Dr.Oetkera ktoré vám budú chutiť.

 

Farebné šišky

Doba prípravy: asi 45 minút
Doba kysnutia: asi 30 + 15 minút
Vystačí na: asi 20 kusov

Na cesto:
250 g hladkej múky
1 balíček sušeného Droždia Dr.Oetker
štipka soli
70 g cukru
1 zarovnaná KL Finesse citrónovej kôry Dr.Oetker
200 ml vlažného mlieka
1 žĺtok
30 g rozpusteného masla
1 PL rumu

Na smaženie:
olej

Na ozdobenie:
2 balíčky Polevy svetlej Dr.Oetker
Farba gélová potravinárska červená Dr.Oetker
Farba gélová potravinárska žltá Dr.Oetker
Zdobenie pestré Dr.Oetker

Ešte potrebujeme:
fritézu alebo vyššiu panvicu na smaženie
pohárik (Ø 6 cm)

Dúhová torta so srdiečkami
Dúhová torta
Doba prípravy: asi 45 minút
Doba pečenia: asi 40 minút
Vystačí na: asi 12 porcií

Na cesto:
6 žĺtkov
160 g cukru
1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
6 bielkov
150 g polohrubej múky
Farba gélová potravinárska žltá Dr.Oetker

Na náplň:
500 g zmäknutého masla
350 g práškového cukru
3 balíčky Vanilínového cukru Dr.Oetker
100 ml vlažného mlieka
Farba gélová potravinárska ružová Dr.Oetker
Farba gélová potravinárska modrá Dr.Oetker
Farba gélová potravinárska zelená Dr.Oetker

Na ozdobenie:
½ balíčka Marcipánu Dr.Oetker
Farba gélová potravinárska červená Dr.Oetker

Ešte potrebujeme:
tortovú formu (Ø 26 cm)
elektrický ručný šľahač
formičky na vykrajovanie v tvare srdiečok

1.Na prípravu cesta v mise vyšľaháme žĺtky s cukrom a vanilínovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a po častiach spoločne s múkou vmiešame do peny. Cesto zafarbíme žltou farbou a nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 170 °C
Teplovzdušná rúra: 150 °C
Doba pečenia: asi 40 minút

2. Korpus necháme vychladnúť.

3. Na prípravu náplne v mise vyšľaháme maslo s cukrom, vanilínovým cukrom a mliekom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Polovicu náplne zafarbíme ružovou farbou. Druhú polovicu rozdelíme na dve časti. Jednu zafarbíme modrou farbou a druhú zelenou.

4. Korpus vyberieme z formy, položíme na podnos a dvakrát ho pozdĺžne rozkrojíme.

5. Modrú náplň nanesieme na spodný diel korpusu, prikryjeme druhým dielom a nanesieme zelenú náplň. Priložíme vrchný diel korpusu a zľahka pritlačíme. Povrch a strany torty potrieme ružovou náplňou a tortu odložíme do chladničky.

6. Na ozdobenie zafarbíme marcipán červenou farbou. Na pracovnej ploche posypanej práškovým cukrom vyvaľkáme marcipán pomocou váľka. Formičkami povykrajujeme srdiečka a tortu nimi ozdobíme.

TIP: Tortu môžeme ozdobiť podľa príležitosti zdobením Dr.Oetker.