V hoteli Crowne Plaza v Bratislave pokrstili bylinkovú záhradu

V bratislavskom hoteli Crowne Plaza dnes slávnostne pokrstili bylinkovú záhradu. Kulinárske špeciality s bylinkami, koreninami a zeleninou, ktoré sa v nej vypestujú, môžu návštevníci ochutnať v reštaurácii Fresh! priamo v hoteli Crowne Plaza. Krstnou mamou bylinkovej záhrady sa stala úspešná modelka a moderátorka Mirka Luberdová.

„Chceli sme našim hosťom ponúknuť niečo špeciálne a neobvyklé, niečo, čo nezažijú nikde inde – skrátka niečo Fresh!,“ povedal Peter Dudáš, šéfkuchár reštaurácie Fresh!, ktorej súčasťou je bylinková záhradka. Ako dodal, v reštaurácii pripravujú jedlá a nápoje podľa jedinečného konceptu Fresh, teda ide o zdravú čerstvú stravu. „V reštaurácii Fresh! používame čerstvé produkty ako je domáca zelenina či bylinky a koreniny. V kuchyni využívame suroviny, ktoré boli vypestované alebo získané zodpovedným spôsobom. Odteraz budeme môcť do jedál a nápojov pridávať aj suroviny, ktoré si dopestujeme sami,“ doplnil Peter Dudáš.

Zasadením bylinky využívanej v kuchyni i lekárstve – šalvie, dnes bylinkovú záhradku slávnostne pokrstila modelka a moderátorka Mirka Luberdová. „Som veľmi rada, že môžem byť krstnou mamou tak pekného projektu ako je bylinková záhrada, ktorej čerstvé dopestované plody a bylinky budú využívané v kuchyni reštaurácie. Zdravá strava je v živote človeka nesmierne dôležitá,“ povedala Mirka Luberdová, ktorá sa autorsky podieľala na knihe zdravých receptov.

Terasa s bylinkovou záhradou je ideálna na posedenie pri káve, obed, ale aj na spoločenské eventy, pre skupiny či firmy. Počas raňajok si môžete pochutnať na zdravých nátierkach a dipoch, tmavom pečive, čerstvej zelenine a čerstvých ovocných šťavách. Počas obeda môžete zažiť tzv. live cooking pre konferenčné skupiny. Každý mesiac má reštaurácia pripravené sezónne menu.

Počas júna ponúka reštaurácia Fresh! jahodové špeciality. Môžete tu ochutnať napríklad chrumkavý ľadový šalát s čerstvými jahodami, balzamikovou redukciou a pečenými sezamovými semienkami, studenú jahodovú polievku s príchuťou sektu a čerstvej mäty s penou z Mascarpone, alebo pošírovanú tresku na netradičnom jahodovom rizote s grilovanou limetkou a maslovou omáčkou Sandefjord, či klasický dezert Mille Feuille z lístkového cesta s lahodným vanilkovým krémom a jahodami.