Užite si letnú grilovačku s originálnymi receptami!

Chystáte grilovačku alebo záhradnú párty a vyberáte menu? Pochváľte sa chutnou novinkou! Palma pre vás pripravila niekoľko skvelých receptov, s ktorými zaručene zabodujete u rodiny i priateľov. Výnimočnú chuť šťavnatému grilovanému mäsu, zelenine a dokonca aj ovociu dodajú oleje Raciol s bylinkami. S výberovými bylinkovými repkovými olejmi môžete marinovať,  grilovať, dochucovať teplé i studené jedlá – skrátka, experimentujte a užívajte si to najchutnejšie leto!    

Kuracie špízy na pive s červenou cibuľoukuracie špízy
Suroviny na 4 porcie:
2 strúčiky cesnaku
300 ml piva
60 ml medu
1 ČL dijonskej horčice
60 ml sójovej omáčky
čierne mleté  korenie
4 kuracie prsia nakrájané na kocky
3 červené cibule
1 PL Raciol chilli, paradajky, bazalka
petržlenová vňať na posypanie

Postup:
Z piva, medu, horčice, sójovej omáčky, oleja a korenia si urobte marinádu. Pridajte kuracie prsia a marinujte ideálne cez noc.

Červenú cibuľu nakrájate na štvrtinky a striedavo napichujte s marinovaným mäsom na grilovaciu ihlicu. Grilujte z každej strany a počas grilovania potierajte marinádou. Grilujte, pokiaľ mäso nie je dobre opečené. Na záver posypte nadrobno pokrájanou petržlenovou vňaťou.

 

Grilované steakysteak
Suroviny na 4 porcie:
4 steaky (ideálne hovädzia roštenka)
soľ, korenie
rozmarín
olej Raciol chilli, paradajky, bazalka

Postup:
Na grilovacej platni rozpáľte olej, pridajte vetvičku rozmarínu a vložte mäso. Grilujte z každej strany pár minút, kým mäso nechytí kôrku a je upečené podľa vašej chuti.
Na záver osoľte a okoreňte, nechajte chvíľu odstáť a podávajte.

 

Domáca pizza na grilepizza
Suroviny na 4 porcie:
300 g hladkej múky
¾ PL soli
1 PL sušeného droždia
250 ml vody
1 PL oleja Raciol bazalka
1 PL medu
250 ml paradajkovej omáčky
syr a bylinky podľa chuti

Postup:
Zmiešajte suché suroviny a postupne primiešajte vodu, olej a med. Vypracujte hladké cesto, ktoré necháte vykysnúť v miske prikrytej čistou utierkou asi 30 minút.

Cesto rozdeľte na 4 časti a natenko vyvaľkajte. Grilujte z jednej strany, potom cesto obráťte,  natrite paradajkovou omáčkou, pridajte syr a grilujte do chrumkava.

Pred podávaním môžete pokvapkať ešte olejom a dochutiť čerstvými bylinkami, napríklad bazalkou.