Urobte si mäsové špízy s hubovým ragú

Leto je stvorené na grilovačky. Príjemná atmosféra s  s priateľmi, dobrým jedlom a pohárom chladeného vína nám vydrží do ďalšej sezóny. Prinášame vám nový recept, ktorým potešíte hladošov.

 

Mäsové špízy s hubovým ragú
2 porcie / 135 minút

• 300 g hovädzieho mäsa-steak
• olivový olej
• soľ
• 2 ČL horčice
• ½ ČL sušeného cesnaku
• 250 g hnedých šampiňónov
• 2 strúčiky cesnaku
• 1 zväzook tymiánu
• 40 ml Karpatské KB
• soľ
• olivový olej

Hovädzie mäso si nakrájame na kocky. V miske si zmiešame olivový olej, horčicu, sušený cesnak a dosolíme. Mäso naložíme do takto pripravenej marinády a necháme pôsobiť aspoň 2 hodiny v chladničke. Pripravené marinované mäso napichneme na špízy a prudko ogrilujeme zo všetkých strán.

Šampiňóny si nakrájame na štvrťky. Do malého hrnca dáme olivový olej, pridáme tymian a pár sekúnd pražíme. Pridáme celé strúčiky cesnaku a šampiňóny, osolíme a pražíme. Na záver podlejeme dúškom Karpatského KB, ktoré necháme prevrieť a odpariť. Pripravené šampiňóny podávame k hotovému mäsku. Pre tých hladnejších môžeme doplniť chlebíkom alebo šalátom.

Prajeme vám dobrú chuť !

Viac zaujímavých receptov nájdete na www.karpatskebrandy.sk
Autorka receptu a FOTO @stvoryzkuchyne

Zdroj: Silvia P.