Neviete čo by ste jedli? Stáva sa to často. Máme na niečo chuť, ale nevime na čo. Nuž, ponúkame tri tipy na chutné a pritom aj zdravé raňajky. Akurát by ste si mali potrebné suroviny kúpiť deň vopred, aby ste sa ráno mohli s chuťou pustiť do prípravy jednoduchých nátierok.
Mrkvová nátierka s medom a vlašskými orechami
Ingrediencie:
· 30 g rastlinnej tukovej nátierky
· 2 mrkvy
· 1 PL medu
. 1-2 PL vlašských orechov
Návod na prípravu:
Očistenú mrkvu nastrúhame, vlašské orechy nasekáme nadrobno a všetky ingrediencie zmiešame a podávame s hriankou alebo tmavým pečivom.
Tuniaková nátierka podávaná s tmavým pečivom
Ingrediencie:
· 30 g tuniaka v konzerve
· 1 vajce
· 20 g rastlinnej tukovej nátierky
· 20 g Lučiny
· jarná cibuľka, soľ, čierne korenie, pažítka, horčica podľa chuti
Návod na prípravu:
Ingrediencie zmiešame, dochutíme podľa chuti a podávame s tmavým celozrnným pečivom.
Jahodová nátierka
Ingrediencie:
· 150 g čerstvých jahôd
· 50 g rastlinnej tukovej nátierky
· 3 lyžice jogurtu
· 250 g mäkkého tvarohu
· 1 lyžica citrónovej šťavy
· 1 lyžička jahodového sirupu
· 1 lyžica trstinového cukru
Návod na prípravu:
Rastlinnú tukovú nátierku, biely jogurt, tvaroh, jahodový sirup, citrónovú šťavu a trstinový cukor vymiesime dohladka, pridáme 100 g vidličkou roztlačených jahôd, premiešame a necháme na chladnom mieste uležať. Podávame ozdobené zvyšnými jahodami.
Tip: Môžeme podávať s celozrnnou palacinkou alebo k sladkému pečivu
Zdroj: mn