Tri tipy na zdravé raňajky

Neviete čo by ste jedli? Stáva sa to často. Máme na niečo chuť, ale nevime na čo. Nuž, ponúkame tri tipy na chutné a pritom aj zdravé raňajky. Akurát by ste si mali potrebné suroviny kúpiť deň vopred, aby ste sa ráno mohli s chuťou pustiť do prípravy jednoduchých nátierok.

 

Mrkvová nátierka s medom a vlašskými orechami

Ingrediencie:
·         30 g rastlinnej tukovej nátierky
·         2 mrkvy
·         1 PL medu
.         1-2 PL vlašských orechov

Návod na prípravu:
Očistenú mrkvu nastrúhame, vlašské orechy nasekáme nadrobno a všetky ingrediencie zmiešame a podávame s hriankou alebo tmavým pečivom.

 

Tuniaková nátierka podávaná s tmavým pečivom

Ingrediencie:
·         30 g tuniaka v konzerve
·         1 vajce
·         20 g rastlinnej tukovej nátierky
·         20 g Lučiny
·         jarná cibuľka, soľ, čierne korenie, pažítka, horčica podľa chuti

Návod na prípravu:
Ingrediencie zmiešame, dochutíme podľa chuti a podávame s tmavým celozrnným pečivom.

 

Jahodová nátierka

Ingrediencie:
·         150 g čerstvých jahôd
·         50 g rastlinnej tukovej nátierky
·         3 lyžice jogurtu
·         250 g mäkkého tvarohu
·         1 lyžica citrónovej šťavy
·         1 lyžička jahodového sirupu
·         1 lyžica trstinového cukru

Návod na prípravu:
Rastlinnú tukovú nátierku, biely jogurt, tvaroh, jahodový sirup, citrónovú šťavu a trstinový cukor vymiesime dohladka, pridáme 100 g vidličkou roztlačených jahôd, premiešame a necháme na chladnom mieste uležať. Podávame ozdobené zvyšnými jahodami.

Tip:  Môžeme podávať s celozrnnou palacinkou alebo k sladkému pečivu

Zdroj: mn