Tip na zaujímavý vaječný recept

Počas jari sa takmer v každej domácnosti nachádza veľké množstvo vajec a každá rodina rieši, čo s nimi. V spolupráci s food bloggerkou Barborou Charvátovou prinášame zaujímavý recept na ich zužitkovanie.

 

Cícerovo-vaječná nátierka (vhodná aj pre deti od 1 roku)

  • 3 vajcia natvrdo
  • 150 g predvareného cíceru (množstvo zodpovedá zhruba ½ plechovky)
  • 1 ks jarnej cibuľky
  • 3 lyžice kyslej smotany
  • hrsť nasekanej pažítky alebo žeruchy
  • soľ a korenie podľa chuti

Cibuľku a vajcia nakrájejte na dobné kocky, pridajte rozmixovaný cícer a tri lyžice kyslej smotany. Poriadne premiešajte, ochuťte soľou, korením a jarnými bylinkami (v období okolo Veľkej noci sa výborne hodí pažítka alebo žerucha, ktoré práve začínajú zelenať).

Recept sa hodí aj pre tých najmenších. Prispôsobte množstvo cibuľky a korenia vášmu dieťatu.

Viac na: www.zrodene.eu