Potešte svoje chuťové poháriky rybou, ktorá je oceňovaná pre vysokú kvalitu mäsa, nízky obsah tuku a vysoký obsah bielkovín. Práve pre tieto vlastnosti je Sumček africký vyhľadávanou gastronomickou pochúťkou.
Sumček africký je sladkovodná dravá ryba. Má kvalitné mäso bez vnútrosvalových kostí, s výbornými dietetickými hodnotami. Mäso je typicky ružovo-červenej farby, s veľmi malým množstvom tuku (cca 3,5 – 4 %) a s vysokým obsahom bielkovín. Je bohaté na 3 a 6 omega mastné kyseliny, ktoré znižujú hladinu cholesterolu v krvi. Mäso Sumčeka afrického je bez rybieho zápachu, čo ocenia najmä deti, ale aj tí, ktorým ryby dodnes nevoňali.
Vyskúšajte náš recept a určite vám zachutí.
Sumček pečený v balíčku
Počet porcií :
4 porcie
Doba prípravy:
cca 60 minút
Čo budeme potrebovať :
800 g filet sumčeka bez kože
soľ
korenie
citrónovú šťavu
čerstvý koriander
500 g zemiakov
250 g cukety
250 g cherry paradajok
lyžičku sušeného oregana
1 lyžicu olivového oleja
Papier na pečenie
Postup :
- Zemiaky v šupke poriadne umyjeme, osušíme anakrájame na kocky. Cuketu a paradajky taktiež nakrájame.
- Vo väčšej miske zmiešame zeleninu, osolíme ju, pridáme lyžicu olivového oleja, sušené oregano anasekaný čerstvý koriander. Túto zmes premiešame a necháme chvíľu postáť, aby cuketa a paradajky pustili šťavu.
- Sumčeka opláchneme, nakrájame na 4 kusy, osušíme, pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme aokoreníme ho.
- Pripravíme si baliaci paprier, z ktorého odrežeme 4 obdlžníky a taktiež zapekaciu misu kam budeme balíčky ukladať.
- Na dno každého papiera lyžicou ukladáme zeleninu, bez šťavy ktorá sa nám vytvorila. Na vrch uložíme kúsok ryby.
- Na rybu položíme stonky čerstvého koriandra a takto pripravené balíčky zaviažeme adáme piecť do vyhriatej rúry na 200 °C na 35-40 minút.
Viac na www.zrodene.eu
Zdroj: Zrodené v EÚ