Súboj kuchárov Paulus vs. Ihnačák odštartoval

Slovenský šéfkuchár Marcel Ihnačák nastúpil včera verejne do súboja s českým šéfkuchárom pražského hotela Alcron Romanom Paulusom. Obaja kuchári predviedli svoje kuchárske umenie pred novinármi a foodblogermi s vtipom a dobrou náladou. Ako eso z rukáva vytiahol Ihnačák svoj recept na bravčové karé plnené bryndzou, s restovanými zemiakmi, kyslou kapustou a chrumkavou šunkou. Paulus zakontroval receptom na taštičky plnené hovädzím mäsom a hráškovým pyré.

Vo veľkom súboji dvaja známi kuchári každý týždeň predstavia svoj vlastný recept z vybranej suroviny z ponuky Lidl. Hlavné ingrediencie sa budú v danom týždni predávať za skvelé ceny a budú viditeľne označené cenovkami s motívmi oboch majstrov kuchyne. Všetky potrebné suroviny na prípravu oboch receptov bude možné zakúpiť v každej predajni Lidl. Recepty nájdu zákazníci priamo v predajni v špeciálnych brožúrach, v letákoch vo svojich poštových schránkach a na  internetovej stránke www.kuchynalidla.sk. Všetci, ktorí radi varia, alebo sa to chcú naučiť, si na tomto portáli môžu pozrieť originálne recepty, skvelé rady a triky na spracovanie surovín či prípravu jedál – napríklad, ako ľahko očistiť cesnak, alebo tipy ako v kuchyni využiť limetku. Môžu sa tiež zapojiť do hlasovania a rozhodnúť, ktorý recept sa im viac páči, pridať svoj komentár, objednať si elektronický newsletter či zaslanie nákupného zoznamu e-mailom.

A rady oboch kuchárskych majstrov ako by sme mohli variť doma zdravšie, jednoduchšie a zábavnejšie? Roman Paulus: „Najlepšie sa varí z čerstvých surovín a dnes to naozaj nie je problém, všetko dostanete kúpiť čerstvé. Ja som za to – nakúpiť a hneď uvariť. A odporúčam tiež nakupovať sezónnu zeleninu a ovocie. Jedálny lístok by sme mali prispôsobiť zrýchlenému životnému štýlu – takže variť ľahšie, zdravšie a rýchlejšie.“

Marcel Ihnačák: „Najdôležitejšie je urobiť si z varenia radosť, nie povinnosť. To, čo robíme s radosťou, vždy dopadne lepšie. Ja by som si kúpil dobré kuchynské náradie a ak neviete, čo uvariť, odporúčam otvoriť si stránku kuchynalidla.sk. Samozrejme s mojimi receptami!“