
„Pravé horúce leto už zdá sa dorazilo možno skôr ako sme čakali. Teraz je ten ideálny čas ochladiť sa studenou španielskou zeleninovou polievkou gazpacho, na ktorú vám v rámci tohto textu ponúkame recept.“
Ak by od nás to aktuálne horúce leto náhodou rýchlo odišlo, tak žiadne obavy – Krájané aj pasírované paradajky sú vyrobené z čerstvých talianskych paradajok a sú plné slnka! Podravka ponúka krájané paradajky ako klasické, s bazalkou a oreganom, olivovým olejom a cesnakom, s čili a s provensálskymi bylinkami.
Podravka ich balí do ľahko otvárateľných Tetra cart obalov udržujúcich výbornú chuť.
Všetky sú balené v ľahko otvárateľných Tetra cart obaloch udržujúcich ich výbornú chuť. Ak by leto bolo zamračené, nezúfajte. Krájané aj pasírované paradajky od Podravky vyrobené z čerstvých talianskych paradajok sú totiž plné slnka!
Podravka Krájané i Pasírované paradajky sú výborné na prípravu polievok, omáčok na pizzu, cestoviny, ryžu a podobne. Majú vysokú nutričnú, ale nízku energetickú hodnotu a sú prirodzene bohaté na antioxidanty a dietetické vlákna. O ich kvalite svedčí čerstvý hodnotný úspech z Bruselu, kde získali prestížne ocenenie Superior Taste Award.
Udelila im ho porota zložená zo 120 nezávislých popredných kuchárov a someliérov zo14-tich najprestížnejších európskych a someliérskych asociácií.
Ocenené bruselskou porotou boli Pasírované paradajky, Krájané paradajky s bazalkou a oreganom i Krájané paradajky s olivovým olejom a cesnakom.
RECEPT : GAZPACHOM PROTI HORÚČAVE
A ak sa k nám rozhodne prísť to očakávané horúce leto, ponúkame vám zaručený recept, ako sa schladiť:
Ingrediencie:
– 2 x 390g balenie Podravka Krájaných paradajok s oreganom a bazalkou
– 2 veľké zelené papriky
– 1 menšia uhorka
– 100g cibule
– 100g jeden deň starého bieleho chleba
– 4 strúčiky cesnaku
– 100 ml olivového oleja
– 2-4 lyžice vínneho octu
– Soľ
– Čerstvo mleté čierne korenie
– 800 ml vody
– 1 lyžica Podravka ochucovadlo
Na zdobenie:
1
zelená paprika
1
hlavička cibule
1
väčšia paradajka
100-150 g
bieleho chleba
Príprava
V 800 ml vody prevaríme Podravku a vodu ochladíme. Chlieb nakrájame na kúsky a namočíme ho v troche polievky, pripravenej s Podravkou.
Očistenú papriku, uhorku, paradajku a cibuľu nakrájame na kocky. Potom zeleninu a Podravka Krájané paradajky s bazalkou a oregánom rozmixujeme, pridáme namočený chlieb, cesnak, olivový olej, vínny ocot a chladnú polievku s Podravkou. Všetko dobre premiešame, kým nezískame homogénnu zmes.
Získané gazpacho nalejeme do misky na polievku, dochutíme čerstvo mletým korením a osolíme.
Prikryté chladíme v chladničke asi 3 hodiny..
Bezprostredne pred podávaním gazpacho si pripravíme nasledovné potraviny: nadrobno nakrájané paradajky, cibuľu, papriku, Chlieb nakrájame na kocky, ktoré môžeme opražiť na troche masla.
Viac receptov hľadajte na www.podravka.sk prípadne na facebookovej stránke Podravka Slovensko.