Recepty s Vitis: Chlebíky s paradajkovým maslom a pečenými paprikami

Teraz, keď dozrieva všetko v záhrade radi varíme osvedčené zeleninové jedlá, aby sme vychutnali zdravú úrodu. Dnes vám prinášame nový recept, ktorý nás zaujal a aj pochutil. A k tomu to jemné víno…

 

Ingrediencie:
2 krajce kváskového chleba
3 červené hrubostenné papriky (alebo 3 kapie)
Trochu olivového oleja

Na rajčinové maslo:
100 g mäkkého masla
1 PL rajčinovej pasty (hustého pretlaku)
20 g sušených rajčín (ideálne v oleji nakladaných)
Kúsok rozmarínovej vetvičky
½ ČL korenia harisa
Trochu soli a čerstvo mletého čierneho korenia na dochutenie
Lístky čerstvého tymianu na ozdobenie

Ako na to?
Papriky umyjeme, osušíme, odstránime jaderník a prepolené alebo rozštvrtené ich poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. V rúre vyhriatej na 230 stupňov (teplovzdušný režim) ich opekáme asi 15 minút, kým sa na ich povrchu nevytvoria čierne pľuzgiere. Prípadne si pomôžeme na páč minút grilom.
Potom z nich stiahneme šupku a odložíme ich bokom.

Na rajčinové maslo vymiešame mäkké maslo s rajčinovou pastou, harisou, trochou soli a čierneho mletého korenia. Pridáme najemno nasekané ihličky z rozmarínu a nadrobno nakrájané sušené rajčiny a všetko spolu premiešame.

Krajce kváskového chleba opečieme na troche olivového oleja z oboch strán. Potrieme ich pripraveným rajčinovým maslom, na to poukladáme opečené papriky a dozdobíme ich lístkami tymianu.
Podávame teplé spolu s pohárom dobre vychladeného vegánskeho vína Vitis – Iršai Oliver.

Nádherné víno plné sviežosti a chuti pochádza z novej kolekcie vegánskych vín Vitis VEGAN. Vôňa má charakter ľahkého vánku rozkvitnutej lúky muškátov. Chuť vína je veľmi svieža a ľahká. Hodí sa ako príjemné osvieženie alebo s čerstvým ovocím, v lete s melónom, v zime s ananásom či mangom. Výborne chutí aj s ovocným koláčikom.
www.najnapoje.sk

Autorka receptu a foto: foodblogerka @michaelasistersbakerysk,  autorka kuchárskych kníh Takmer zabudnuté recepty Miška Smolová  IG   FB  www.sistersbakery.sk

Zdroj: Silvia P.