Quiche Lorraine s Moravskou morčacou šunkou

Chladnejšie dni nám prinášajú aj chuť na miernu zmenu v stravovaní. Čím chladnejšie dni, tým viac nám chutie sýtejšie jedlá.  Nemusia to byť zrovna rezne, ale určite si pochutíme na hutnejšej kuchyni.
Dnes vám prinášame recept z francúzkej kuchyne na Quiche Lorraine , vyskúšajte a dajte vedieť, ako sa podaril.

Quiche Lorraine s Moravskou morčacou šunkou

Quiche Lorraine s lahodnou morčacou šunkou, čerstvým špenátom a sušenými paradajkami

Potrebujeme

Cesto
200 g hladkej múky
100 g masla
1 vajce
soľ

 

Plnka
150 g kyslej smotany
150 g smotany 33 %
200 g Moravskej morčacej šunky Premium od Mecomu
100 g Roquefortu

 

Šalát
80 g sušených paradajok
100 g čerstvého špenátu
Postupujeme

Všetky suroviny na cesto spolu dobre premiešame a necháme odležať 30 minút. Zmiešame suroviny na plnku a na záver pridáme orestovanú šunku.

Po odležaní cesto rozvaľkáme a vystelieme ním okrúhlu formu, do ktorej vylejeme rozmiešanú plnku. Pečieme 30 minút na 180 °C a servírujeme s pripraveným šalátom.

Užitočné rady o varení a veľa chutných receptov nájdete na stránke www.viemecovamchuti.sk

viemecovamchut14418142691