Prírodné zabijaky bolesti z kuchyne – časť prvá

Určite to všade počujte, treba konzumovať to a ono, lebo to pomáha na to, iné zase na tamto… Len kto by si to všetko zapamätal však? Ani my nie, preto sme pripravili  sériu článkov, v ktorých sa vám postupne pokúsime odhaliť liečiteľné vlastností potravín bežne používaných v každej kuchyni. Veď čo ak tentokrát zaregistrujete? 

 

Ošetrujte bolenie zubov klinčekmi Bolia vás zuby a nemôžete ísť k zubárovi? Jemne hryzenie klinčeka môže uľahčiť bolesť  a zápal ďasna  až na 2 hod, hovoria  výskumníci. Experti poukazujú na prírodné látky  obsiahnuté v klinčekoch (eugenol)   silné prírodné anestetikum.

Ako bonus – ¼ ČL prášku z klinčekov  v jedle denne môže  tiež ochraňovať váš systém. Hovoria, že tento jednoduchý  úkon  pomáha stabilizovať hladinu cukru v krvi, znižovať  produkciu  cholesterol už do troch týždňov.

 

Liečte pálenie záhy jablčným octom   
Popíjate pred každým jedlom  z roztoku pripraveného  zmiešaním 1 PL jablčného octu s 8 uncami vody a experti  hovoria, že to môže  znížiť bolestivý záchvat pálenia záhy  menej než 24 hod. Jablčný ocot je bohatý na  kyselinu jablčnú a kyselinu vinnú, silné  tráviace kyseliny, ktoré urýchlia  rozklad tukov a bielkovín atak sa váš žalúdok  rýchlo vyprázdni.

 

Bolesť v uchu – ucha  odstráňte  cesnakomBolestivá infekcia  ucha  privádza  veľa  ľudí k doktorovi každý deň. Použite rýchlu pomoc , kvapnite si 2 kvapky teplého  cesnakového oleja  do vášho ucha  2x denne po dobu 5 dní. Tento jednoduchý úkon  môže  odstrániť infekciu rýchlejšie ako predpísanie liekov. Vedci hovoria, že látky nachádzajúce sa v cesnaku sú prírodne toxické na tucet  rôznych  baktérií spôsobujúcich zápaly.

 

Zažeňte spojenú bolesť kĺbu a bolesti hlavy  višňami
Posledné štúdie ukázali že najmenej jedna zo štyroch žien trpí artritídou, lámkou chronickou bolesťou hlavy.  Ak ste jednou z nich, miska višní (čerešní)  denne  môže uľahčiť vašu bolesť, bez  poškodenia žalúdka, čo často spúšťa užívanie tabletiek. Vedci tvrdia, že látka ktorá vytvára nádhernú červenú farbu višní má  anti – zápalovú vlastnosť 10x silnejšiu než ibuprofen a aspirín. Pomáha znižovať  účinok enzýmov ktoré sú zdrojom  zápalov, a tak môže predchádzať, tak isto aj liečiť rôzne druhy bolestí.

Odporúčanie:  zoberte 20 višní (čerstvé, mrazené alebo sušené) denne, robte tak denne až kým bolesť nezmizne.

 

Bojujte proti bolesti žalúdka rybami
Pokazený žalúdok, pocit podráždených vnútorností, zápalové choroby čriev… Ak vaše brucho sa stále zdá  podráždené, vyskúšajte  žuvanie – konzumáciu 56 g ryby týždenne pre uľahčenie problémov. Opakované štúdie ukázali  že mastné kyseliny  nachádzajúce sa  v rybách môžu  dokázateľne  znižovať črevné zápaly, kŕče a bolesti brucha, v niektorých prípadoch  pomáhajú ako  predpisované lieky. Tieto kyseliny sú silné prírodné, bez vedľajších účinkov, protizápalové, takže môžu dramaticky vstupovať a zlepšovať proces zažívacieho traktu. Pre lepší výsledok hľadajte tučnejšie ryby ako:  losos, sardinky,  tuniak, makrela a haringy.

Zdroj: NZ