Naše tipy

Pravé jadranské sardinky

Ak patríte medzi tých, ktorým záleží na zdravej a vyváženej životospráve, určite zaraďte do svojho jedálnička sardinky. A siahnite po jadranských, pretože práve Jadranské more má optimálny pomer slanosti a teploty vody, vďaka ktorému ryby rastú prirodzeným tempom a nie sú tučné.


Pravé jadranské sardinky na slovenský trh už tradične prináša Podravka pod značkou EVA. EVA Sardinky v rastlinnom oleji od Podravky sú prirodzeným zdrojom bielkovín, vápnika, omega-3 mastných kyselín, vitamínu D a ďalších zdraviu prospešných látok. Sú nakladané iba v oleji a soli, bez akýchkoľvek konzervačných látok.
Viac na www.podravka.sk.

 

Zo srdca Jadranského mora
Sardinky sú považované za delikatesu, veľmi zdravú a využiteľnú v mnohých kulinárskych smeroch. Či už pripravíte pohostenie vo forme nátierky, šalátu, bruschiett alebo nimi vyladíte cestoviny, pizzu či slané koláče, chuťové poháriky si prídu na svoje. Ale nie sú sardinky ako sardinky! Tými pravými a najviac chutnými sú sardinky z Jadranského mora pre dokonalý pomer slanosti a teploty tamojšej morskej vody. Sú mimoriadne výživné, plné vitamínov a minerálov a ľahko stráviteľné. Podravka, chorvátska spoločnosť so zastúpením vo viac ako 60-tich trhoch sveta, pripravuje obľúbené EVA Sardinky zásadne iba zo srdca Jadranského mora. Okrem EVA Sardiniek v rastlinnom oleji si môžete
pochutiť aj na tých v paradajkovej alebo pikantnej omáčke, so zeleninou, citrónom alebo v olivovom oleji.
EVA Sardinky v rastlinnom oleji od Podravky: 1,09 € / 115 g

TIP NA RECEPT:  

FAREBNÝ ŠALÁT SO SARDINKAMI
Príprava: 10 minút, pre 4 osobyPodravka sardinky Eva

Ingrediencie:

  • 2 plechovky EVA Sardiniek v rastlinnom oleji
  • 80 g červenej cibule
  • 200 g cherry paradajok
  • 50 g rukoly
  • 50 g valeriánky poľnej (poľníček)
  • 50 g reďkovky
  • 1 avokádo
  • 25 ml extra panenského olivového oleja
  • 1 lyžička citrónovej šťavy
  • 25 ml vínneho octu
  • čierne mleté korenie, soľ

Postup:           

  1. Avokádo očistíme, prekrojíme na polovicu, vyberieme kôstku, nakrájame na kocky a pokvapkáme citrónovou šťavou.
  2. Pridáme umytú a osušenú rukolu, poľníček a cherry paradajky nakrájané na polovicu, reďkovku nakrájanú na plátky a cibuľu nakrájanú na tenké plátky.
  3. Prelejeme olivovým olejom a vínnym octom. Pridáme scedené sardinky, osolíme, okoreníme a zľahka premiešame. Ihneď podávame.

Zdroj: Lucia P.

 

 

Click to comment

Odpovedať

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

To Top