Originálne recepty šéfkurácha Petra Kulhányho

Spoločnosť Mecom na trh prináša nové prémiové produkty s vysokým obsahom mäsa. Určené sú nielen náročným spotrebiteľom, ale všetkým, ktorí obľubujú kvalitné mäso a radi si na ňom pochutnajú. Originálne receptúry a koreniny, či znamenitá chuť a vôňa zaručia, že si ich zamiluje každý. Pochutnať si môžete na 3 nových šunkách, 2 suchých salámach, párkoch a slanine.

Pripravte si s prémiovými produktmi Mecom chutné raňajky, obed či pohostenie pre rodinu a priateľov. Na zhotovení receptov s použitím týchto produktov sa podieľal aj známy slovenský šéfkuchár Peter Kulhány, ktorý prináša jedinečné recepty do vašej kuchyne. Užitočné rady o varení a veľa chutných receptov nájdete na stránkewww.viemecovamchuti.sk.

 

Špargľová krémová polievka s Bacon chipsom

Potrebujeme:

0,5kg zelenej špargle
100g masla
2 ks šalotky
100 ml bieleho vína
300 ml smotany 33%
250g Bacon Premium od Mecomu
muškátový oriešok
soľ, korenie

Postup:

Špargľu očistíme a odkrojíme hlavičky, ktoré krátko cca 1 minútu povaríme vo vriacej vode a následne schladíme. Zvyšok špargle nakrájame na menšie kusy. Na masle orestujeme nakrájanú šalotku, podlejeme bielym vínom, ktoré necháme vyredukovať. Pridáme špargľu, orestujeme a zalejeme 1 litrom vody. Spolu varíme cca 10 minút. Na záver dobre rozmixujeme, precedíme a zalejeme smotanou. Po krátkom povarení dochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom. Bacon upečieme na 200 °C v rúre cca 10 minút na chrumkavé chipsy. Upečeným Baconom a hlavičkami špargle dekorujeme uvarenú polievku.

 

Paradajkovo-salámové rizoto s chilli

Potrebujeme:

320 g ryže arborio
1ks cibule
1 strúčik cesnaku
250 ml bieleho vína
1 l vývaru
200 g Bajkal salámy Premium od Mecomu
olivový olej
maslo
300 g drvených paradajok
chili
soľ, korenie

Postup:

Nakrájame si nadrobno cibuľku a cesnak, orestujeme ich na olivovom oleji. Pridáme ryžu, dobre opečieme a zalejeme bielym vínom (0,5 kg ryže – 0,5 l bieleho vína). Víno necháme odpariť a za stáleho miešania pridávame vývar a drvené paradajky, až kým ryža nie je uvarená do polomäkka (na skus). Rizoto na záver zjemníme maslom, dochutíme soľou, korením a čerstvým chili.  Podávame so strúhaným parmezánom a opečenými krúžkami salámy.

Špenátový sendvič s plátkami Baconu

Potrebujeme:

2 plátky toastového chleba
6 plátkov Baconu Mecom
100g kozieho syra
3 čerstvé figy
figový džem
hrsť baby špenátu
píniové oriešky
citrónová šťava
olivový olej

Postup:

Baby špenát zmiešame s olivovým olejom, citrónovou šťavou, figovým džemom a nadrobeným kozím syrom. Z tenkých plátkov baconu pripravíme na panvici chrumkavé čipsy, ktoré dáme na opečený toastový chlieb. Navrch ukladáme špenátový šalátik s kozím syrom, dekorujeme mesiačikmi čerstvej figy a opečenými píniovými orieškami.