Objavte pestré chute Slovenska!

Už dnes , teda 19.1.2013, vyrazí po Slovensku historicky prvý Gurmán bus, ktorý ponúkne možnosť nielen ochutnať výnimočné jedlá najlepších slovenských šéfkuchárov a reštaurácií, ale aj spoznať chute slovenských regiónov. Organizátori Zimného festivalu jedla v spolupráci so Slovenskou agentúrou pre cestovný ruch pripravili projekt Ochutnajte Slovensko! a v rámci neho možnosť nielen objaviť pestré chute, ale aj spoznať nové gurmánske lokality na Slovensku.

„Gurmán Busy sú skvelou príležitosťou stráviť zaujímavý a chutný deň. Počas jedného dňa navštívime tri skvelé reštaurácia, ochutnáme výnimočné jedlá a exkluzívne sa stretneme so šéfkuchármi. Gurmáni budú mať možnosť objaviť nielen nové skvelé chute, ale objaviť aj krásy Slovenska z nového pohľadu,“prezradil Radoslav Nackin, organizátor Zimného festivalu jedla a dodal: „Na prvý ročník festivalu sme pripravili pre gurmánov a ochutnávačov päť trás, najmä po západnej časti Slovenska. Je to však len začiatok a v budúcnosti sa určite zameriame na reštaurácie po celej krajine. Avšak fanúšikovia dobrého jedla majú mnoho skvelých príležitostí v rámci jednorázových degustácií v skvelých reštauráciách po celom Slovensku, ktorých je spolu viac ako 30.“

 

Prinášame vám ukážku skvelého jedla, ktoré sa podávalo na slávnostnom otvoreí festivalu v Altitude restaurant , Cesta na Kamzín 14, Bratislava.

 

PREDJEDLONiečo navyše

Amus bouche – Foie gras

mousses hruškovou marmeládou

a želéz portského vína

Ingrediencie:

·Hrušková marmeláda
·Želé z portského vína
·Foie gras (husacia pečeň)
·Žĺtky
·Smotana
·Portské víno
·Želatína
·cukor
·Hrušky
·Mletá škorica
·Brioška – sladký chlieb

1.CHOD

Špecialita šéfkuchára

Teľacie líčka na víne so zeleninovým ragú

a slivkovými kroketami
Ingrediencie:
·Teľacie líčka
·Cibuľa
·Koreňová zelenina
·Divoké korenie
·Zemiaky
·Vajce
·Hladká múka
·Tekvicové semienka
·Strúhanka
·Soľ
·Muškátový oriešok
·Timián čerstvý
·Biele víno
·Cukor
·Červené víno
·Slivkový lekvár
·Pomaranč
·Sušené slivky

 

2.CHOD

Jedlo našich materí

Grilovaná bravčová panenka

s cibuľovou marmeládou a pivovými šúľancami

Ingrediencie:

·Červená cibuľa

·Hnedý cukor

·Červené víno

·Hrozienka

·Varené zemiaky

·Vajce

·Pivný slad

·Pivo

·Slanina

DEZERT

Chute regiónov

Čokoládová tortička

s pašírovanými hruškami vo víne a škoricovou zmrzlinou

Ingrediencie:

·Čokoláda

·Vajce

·Maslo

·Cukor

·Múka

·Hrušky

·Škorica

·Biele víno

·Biela čokoláda

·Sečuánske korenie

·Škoricová zmrzlina

 

 

Informácie o festivalovom menu v jednotlivých reštauráciách nájdete na webstránkewww.zimnyfestivaljedla.sk

Altitude restaurant na legendárnom mieste, s najvyšším výhľadom na mesto Bratislava a okolité štáty. V otočnej Altitude restaurant zažijete skutočný zážitok s 360° výhľadom obklopeným kultom panorámy metropoly Slovenska. Altitude restaurant s nádherným výhľadom je miesto, kde prebudíme všetky vaše zmysly.