Neodolateľné mäsové guľky v paradajkovej omáčke

Dochádza vám inšpirácia, čo na obed? V tom prípade musíte určite vyskúšať lahodné mäsové guľky v paradajkovej omáčke podľa blogerky Live With Anny. Pripravíte ich jednoducho a väčšinu ingrediencií nájdete doma. Takže to bude vynikajúci obed, ktorý budete mať bez problémov  do hodiny. A ešte budete mať väčšinu z tohto času voľno, pretože bude za vás pracovať platňa a rúra. Je to zaručený recept na úspech – uvidíte, že sa budú všetci len tak olizovať.

 

Čo budete potrebovať:
Mäsové guľky

  • 2 cibule
  • 400 g mletého hovädzieho mäsa
  • 400 g mletého bravčového mäsa
  • 3 vajíčka
  • soľ
  • čierne korenie
  • 80 g parmezánu
  • 4 lyžice olivového oleja
  • 200 g strúhanky
  • hrsť nasekaného tymianu
  • 1l slnečnicového oleja

 

Paradajková omáčka

  • 4 lyžice olivového oleja
  • 2 cibule
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 2 kg paradajkového pyré
  • 2 lyžičky soli
  • 2 hrsti nasekanej bazalky
  • 80 g parmezánu
  • špagety

Najprv si pripravte paradajkovú omáčku. Vo veľkej panvici si rozpáľte olivový olej a opečte na ňom najemno nasekanú cibuľku do sklovitá. Keď bude hotová, pridajte prelisovaný cesnak a krátko ho opečte. Potom pridajte paradajkové pyré, soľ a všetko nechajte asi 10 minút variť. Udržujte v teple.

Na mäso budete potrebovať veľkú misu. Zmiešajte v nej najemno nasekanú jarnú cibuľku, mletú bravčovinu a hovädzinu, vajíčka, soľ, čierne korenie, parmezán, olivový olej, nasekaný tymian a strúhanku. Zmes dôkladne premiešajte a v prípade potreby pridajte ešte strúhanku, aby sa vám podarilo vytvarovať úhľadné a rovnaké mäsové guľky veľké ako pingpongová loptička.

Vo veľkej rajnici rozpáľte slnečnicový olej a na chvíľu doň vložte zatiahnuť mäsové guľky. Stačí minútka až dve, len aby sa mäso zatiahlo a nerozpadlo sa v omáčke pri pečení v rúre.

Keď budete mať opečené všetky mäsové guľky, preložte ich do väčšieho hlbokého plechu. Stiahnite z platne pripravenú paradajkovú omáčku, do ktorej ste až v tejto chvíli pridali nasekanú bazalku. Plech vložte do rúry predhriatej na 200 °C a pečte 20 minút. Potom ho vyberte a všetko zasypte zvyškom nastrúhaného parmezánu. Dajte znovu piecť na 10 minút.

Podávajte so špagetami alebo inými obľúbenými cestovinami.

Zdroj: MORA.sk