Leto v light verzii

Ak si počas leta radi doprajte chutné a ľahké jedlá, Mozzarella Light by tak vo vašej chladničke rozhodne nemala chýbať. Príjemne vás prekvapí svojou plnou mliečnou chuťou, ktorá skvele doplní každý zeleninový šalát.

 

Už dávno neplatí, že všetko light je zákonite bez chuti. Galbani Mozzarella Light dokonale uspokojí vaše chuťové poháriky a očarí vaše zmysly. V každom balení nájdete bochník syra, ktorého štruktúra je celistvá, poddajná a pružná. Mozzarella získava počas zrenia lepšiu, výraznejšiu chuť a postupne mäkne. V lete si tak môžete dopriať svoj obľúbený pokrm aj v odľahčenej verzii. Jemná mliečna chuť mozzarelly uspokojí aj priaznivcov zdravého a vyváženého stravovania, ktorí si strážia svoju líniu. Prinášame vám zopár zaujimavých receptov:

 

Insalata paradiso – Šalát z raja

200 g čerstvej rukoly
2 čerstvé mangá
2 čerstvé avokáda
200 g Galbani Mozzarelly Light
Šťava z dvoch limetiek
Čerstvé červené chilli papričky
2 čerstvé jarné cibuľky
Extra panenský olivový olej

Všetky suroviny dobre umyte a osušte, najmä rukolu. Avokáda pozdĺžne rozpoľte, kôstku odstráňte, potom ošúpte a nakrájajte na tenké plátky. Rovnako pracujte i s mangom, postupujte opatrne, ich dužina na kôstke pevne drží, preto ju nie je vôbec ľahké odstrániť. Mozzarellu nakrájajte na tenké plátky a začnite s kompozíciou šalátu.

Doprostred misy položte rukolu, okolo potom striedavo klaďte mango, avokádo a mozzarellu. V malej miske pripravte zálievku, zmiešajte na kolieska pokrájané chilli papričky s limetkovou šťavou a za ďalšieho miešania po kvapkách pridávajte extra panenský olivový olej. Zalejte šalát, ozdobte ho kolieskami čerstvo nakrájanej jarnej cibuľky. Podávajte za studena.

 

Risi e Bisi con mozzarella – Ryža s hráškom a mozzarellou

1 balenie mozzarelly Galbani Light 125 g
1 kg čerstvých hráškových strukov
1 l vývaru
240 g ryže
60 g masla
60 g slaniny
1 zväzok petržlenu
1 pór
30 g strúhaného parmezánu Parmigiano Reggiano DOP

Nechajte v hrnci rozpustiť maslo s polievkovou lyžicou oleja a osmažte na ňom jemne nakrájaný pór. Pridajte na kocky nakrájanú slaninu, jemne nasekanú petržlenovú vňať a nakoniec aj vylúpaný hrášok a všetko krátko orestujte. Pridajte naberačku vývaru a povarte 5 minút pri nižšej teplote. Pridajte ryžu, dostatočné množstvo vývaru, osoľte a okoreňte.

Uvarte ryžu, ak bude príliš suchá, prilievajte vývar. Hotovú ryžu odstavte zo sporáka a pre zjemnenie vmiešajte kúsok masla, parmezánu a mozzarellu.

 

Parmigiano di Melanzana – Zapekané baklažány s parmezánom

 

2 – 3 veľké baklažány
1 kg paradajkovej omáčky (pretlaku)
1/2 cibule
3 balenia Galbani Mozzarelly Light 125 g
300 g strúhaného parmezánu Parmigiano Reggiano DOP
1 zväzok bazalky
Soľ, korenie a olivový olej podľa chuti

Baklažány nakrájajte na 3 – 4 milimetre tenké plátky, tie obaľte v múke a orestujte vo väčšom množstve horúceho oleja. Nechajte odkvapkať a až nakoniec ich osoľte. Na troške oleja osmažte nakrájanú cibuľku, pridajte paradajkovú omáčku a dva lístky bazalky. Uveďte do varu a potom šporák zoslabte, osoľte a varte asi 10 minút, až omáčka zhustne. Nakrájajte na plátky mozzarellu.

Do zapekacej formy nalejte dve lyžice omáčky a dno vystrite prvou vrstvou baklažánov. Na každé koliesko baklažánu položte plátok mozzarelly a trochu strúhaného parmezánu, ľahko okoreňte. Pokryte ďalšími kolieskami baklažánu a prelejte väčším množstvom omáčky. Opakujte až do spotrebovania surovín, zakončite omáčkou a posypte parmezánom. Zapekajte pri 200° C po dobu 30 – 40 minút.