
Výborný nápad, ako získať domácu kvasenú kapustu aj v prípade, že bývate v paneláku a nemáte možnosť nakladať kapustu do sudov.
Tento recept robím už niekoľko rokov a ešte ma nesklamal.
Navyše, je to aj veľmi praktické riešenie, napríklad ak bývate v paneláku tak ako ja.
A čo je najlepšie, kapusta vydrží celú zimu, ba až do ďalšej sezóny.
Okrem toho je to výborná voľba aj pre tých, ktorým sa jednoducho nechcete pasovať s klasickou sudovou kapustou.
Ako pripraviť kyslú kapustu v pohári?
Potrebujeme:
Hlávkovú kapustu
Soľ (na 1 kg kapusty 20 g soli)
Postup:
Kapustu si nakrájame.
A nasolíme, ako klasicky pri príprave kapusty.
Iné korenie už nepridávame.
Jedna hlávka vystačí asi na 4 poháre.
Necháme odležať 12 hodín.
Potom jednoducho naplníme do klasických pohárov na zaváranie.
Poháre zavrieme.
Preložíme do hlbšieho plechu a položíme na podlahu.
Necháme v teple odpočívať asi 1 týždeň.
Potom poháre dobre utrieme a odložíme do komory alebo do špajzy.
Kapusta sa nepokazí, nezačne plesnivieť a čo je najdôležitejšie, nezapácha.
Zdroj: To je nápad.sk