Kyslá kapusta NA ZIMU pre lenivých

Výborný nápad, ako získať domácu kvasenú kapustu aj v prípade, že bývate v paneláku a nemáte možnosť nakladať kapustu do sudov.

 

Tento recept robím už niekoľko rokov a ešte ma nesklamal.
Navyše, je to aj veľmi praktické riešenie, napríklad ak bývate v paneláku tak ako ja.
A čo je najlepšie, kapusta vydrží celú zimu, ba až do ďalšej sezóny.

Okrem toho je to výborná voľba aj pre tých, ktorým sa jednoducho nechcete pasovať s klasickou sudovou kapustou.

Ako pripraviť kyslú kapustu v pohári?

Potrebujeme:

Hlávkovú kapustu
Soľ (na 1 kg kapusty 20 g soli)

Postup:

Kapustu si nakrájame.
A nasolíme, ako klasicky pri príprave kapusty.
Iné korenie už nepridávame.
Jedna hlávka vystačí asi na 4 poháre.
Necháme odležať 12 hodín.
Potom jednoducho naplníme do klasických pohárov na zaváranie.
Poháre zavrieme.
Preložíme do hlbšieho plechu a položíme na podlahu.
Necháme v teple odpočívať asi 1 týždeň.
Potom poháre dobre utrieme a odložíme do komory alebo do špajzy.

Kapusta sa nepokazí, nezačne plesnivieť a čo je najdôležitejšie, nezapácha.

Zdroj: To je nápad.sk