Jogurtovo-smotanová torta s ovocím

Sharlotte fruit cake covered with jelly

Activia biela zrejúca v tégliku svojou hustou konzistenciou a jemne nakyslou chuťou osloví tých, ktorí hľadajú hustý a zároveň nízkotučný jogurt.

Je skvelá nielen na raňajky alebo desiatu, ale je vhodná aj na prípravu rýchlych a chutných dezertov.

Potrebujeme:

  • 1 plát tortového korpusu
  • 1 väčší pomaranč
  • 1 dvojbalenie Activie bielej zrejúcej v tégliku (2×120 g)
  • 2 smotany na šľahanie (2×250 ml)
  • 15 g sypkej želatíny
  • 1 väčší citrón
  • 150 g práškového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 stužovač šľahačky
  • 500 g ovocia na zdobenie

Postup:

Tortovú formu s priemerom 26 cm vyložíme tortovým korpusom. Jogurt zmiešame s cukrom.

Do misky vyžmýkame šťavu z citróna a pomaranča, nasypeme do nej želatínu a necháme rozpustiť. Potom ju po častiach vmiešame do osladeného jogurtu.

Keď začne hmota tuhnúť, vmiešame do nej šľahačku, ktorú sme si vopred pripravili vyšľahaním jednej smotany dotuha. Vznikne nám tak hladký krém, ktorý nalejeme na korpus, uhladíme a dáme do chladničky najmenej na 4 hodiny stuhnúť.

Druhú smotanu vyšľaháme s vanilkovým cukrom a stužovačom dotuha. Stuhnutú tortu vyberieme  z chladničky, zložíme obvod formy a na povrch rozotrieme šľahačku. Nakoniec jogurtovú tortu ozdobíme podľa fantázie rozkrájaným ovocím. Môžeme zvoliť kiwi, mandarínky, hrozno či jahody.