Prekvapte svoje chuťové poháriky originálnym nápadom. S jarou prichádzajú nové nápady a myšlienky. Využite ich aj vo vašej kuchyni a oživte svoj jedálniček jarnými nátierkami, ktoré sa hodia k raňajkám, deťom do školy či ako večerné pohostenie pre návštevy. Vajíčková nátierka 6 natvrdo uvarených vajec Vajcia nasekáme nahrubo. Uhorky aj cibuľu nakrájame na jemné kocky. Všetko zmiešame s majonézou, horčicou, nasekanou pažítkou a dochutíme soľou, korením a štipkou cukru. Podávame na tmavom pečive posypané žeruchou.
Nátierka z bravčového mäsa4 porcie Na oleji orestujeme na kocky nakrájané mäso. Pridáme na kocky nakrájanú cibuľu, na tenké plátky papriku, soľ, korenie a opekáme na miernom ohni 5 minút. Potom vložíme rozdrvený cesnak a premiešame. Po pol minúte zalejeme 1 dcl vody a kečupom, prikryjeme pokrievkou a dusíme mäso domäkka. Po udusení by v kastróliku nemala zostať skoro žiadna tekutina. Vychladnuté mäso aj so zeleninou vložíme do mixéra, pridáme majonézu a vymixujeme na jemnú nátierku (alebo pomelieme najemno). TIP: Do nátierky môžeme pridať čili papričku.
Jarná nátierka z lososa 50 g údeného lososa Lososa najemno nasekáme, zmiešame s majonézou, kôprom a mletým čiernym korením. Bagetu rozkrojíme pozdĺžne na polovicu, nasucho otoustujeme. Oba diely potrieme nátierkou, na spodný diel poukladáme na kolieska nakrájané natvrdo uvarené vajcia, plátky reďkovky, posypeme mladými lístkami rukoly. Dekorujeme nahrubo nadrveným korením (najlepšie červeným a čiernym) a hrubozrnnou soľou. TIP: Hotový sendvič môžeme pokvapkať niekoľkými kvapkami citrónovej šťavy. Zdroj: Barbora |