
Ľahké a sladké ako bozk. Tak aj chutia pusinky upečené pre vás. Ľahký dezert sa úžasne hodí ku káve alebo len tak na chuť. A zvládnete ho ľavou zadnou.
Čas prípravy: 100 minút
Počet porcií: 8
Budeme potrebovať:
150 g bielok
220 g krupicového cukru
15 g kukuričného škrobu
10 g octu
200 g jogurt bez laktózy, biely alebo jahoda od Hollandie
Čerstvé jahody
Mäta
Múčkový cukor
Postup prípravy
- V miske rozšľaháme bielky do tuhého snehu. Šľahač zapneme na nízke otáčky. Správnu hustotu snehu poznáme tak, že po vytiahnutí metličiek tvorí tuhé špičky.
- Postupne prisypávame cukor a dôkladne ho zašľaháme do snehu tak, aby bol tuhý, lesklý a zároveň bez bublín.
- Pridáme škrob a ocot a zľahka prešľaháme.
- Plech vyložíme papierom na pečenie a na ňom pomocou lyžice tvarujeme zmes do malých pusiniek.
- Pečieme na 120 °C cca 80 minút, pokiaľ nebude korpus úplne vysušený. Ani vo vnútri nesmie byť vlhký.
- Hotové pusinky zdobíme jogurtom Hollandia, čerstvými jahodami, lístkami mäty a celé nakoniec zľahka posypeme cukrom.
Recept pripravila juniorská reprezentácia Asiociácie Kuchárov a cukrárov ČR. Tipy na ďalšie recepty nájdete na www.instagram.com/hollandiask/
Recept – https://we.tl/t-emKwq982xz