Jahodové pusinky

Ľahké a sladké ako bozk. Tak aj chutia pusinky upečené pre vás. Ľahký dezert sa úžasne hodí ku káve alebo len tak na chuť. A zvládnete ho ľavou zadnou.

Čas prípravy: 100 minút
Počet porcií: 8

Budeme potrebovať:
150 g bielok
220 g krupicového cukru
15 g kukuričného škrobu
10 g octu
200 g jogurt bez laktózy, biely alebo jahoda od Hollandie
Čerstvé jahody
Mäta
Múčkový cukor

Postup prípravy

  1. V miske rozšľaháme bielky do tuhého snehu. Šľahač zapneme na nízke otáčky. Správnu hustotu snehu poznáme tak, že po vytiahnutí metličiek tvorí tuhé špičky.
  2. Postupne prisypávame cukor a dôkladne ho zašľaháme do snehu tak, aby bol tuhý, lesklý a zároveň bez bublín.
  3. Pridáme škrob a ocot a zľahka prešľaháme.
  4. Plech vyložíme papierom na pečenie a na ňom pomocou lyžice tvarujeme zmes do malých pusiniek.
  5. Pečieme na 120 °C cca 80 minút, pokiaľ nebude korpus úplne vysušený. Ani vo vnútri nesmie byť vlhký.
  6. Hotové pusinky zdobíme jogurtom Hollandia, čerstvými jahodami, lístkami mäty a celé nakoniec zľahka posypeme cukrom.

 

Recept pripravila juniorská reprezentácia Asiociácie Kuchárov a cukrárov ČR. Tipy na ďalšie recepty nájdete na www.instagram.com/hollandiask/