Halloweenska párty alebo pripravte sa na sladko strašidelný koniec októbra

Červíky lezúce z torty, dyne s vrecúškami sladkostí a poletujúce netopiere. Nič z toho nesmie na poriadnej halloweenskej párty chýbať. Desivý sviatok, ktorý je obľúbený predovšetkým medzi mladšou generáciou, pripadá tento rok na nedeľu, čo znamená, že spoločným prípravám môžete venovať celý víkend. Zatiaľ, čo bude torta s červíkmi Haribo Wummis tuhnúť v chladničke, pripravte jednoduché dekorácie, ktoré deti kreatívne zabavia a naviac zastrašia aj tých najobávanejších duchov.

 

Halloweenská torta so strašidelným prekvapením

Ingrediencie na korpus:
100 ml oleja, 100 g práškového cukru, 2 vajcia, 1 lyžica rumu, 180 g polohrubej múky, 2 vrchovaté lyžice kakaa, 1 prášok do pečiva, 125 ml mlieka

Ingrediencie na náplň:
3 banány, 2 šľahačky na šľahanie (500 ml), 2 stužovače šľahačky, 40 g práškového cukru, 70 – 80 g čokolády na varenie, oranžové potravinárske farbivo

Na ozdobenie:
Cukríky Haribo Wummis a Haribo Color-Rado

Postup:

  1. Olej, práškový cukor a vaječné žĺtky vyšľahajte, na záver prilejte rum a dôkladne zamiešajte. Pridajte preosiatu múku, kakao, prášok do pečiva a mlieko. Nakoniec vyšľahajte z vaječných bielkov sneh a opatrne ho do zmesi vmiešajte. Do vymastenej, kokosom vysypanej, tortovej formy hotovú zmes vlejte a pečte pri teplote 180 °C približne 30 minút.
  2. Vychladnutý korpus z tortovej formy opatrne vyberte a vnútro vydlabte tak, aby okraje zostali približne 1,5 cm široké a schovajte si ich na finálne posypanie torty. Pozor na dno, musí zostať neporušené.
  3. Zmiešajte cukor, oranžové potravinárske farbivo, stužovače šľahačky a nahrubo nastrúhanú čokoládu, vsypte do takmer vyšľahanej šľahačky a všetko spoločne pomaly došľahajte.
  4. Banány pozdĺžne rozkrájajte a vložte do vydlabaného korpusu a navrstvite na ne vyšľahanú šľahačkovú zmes.

TIP: Na šľahačkovú zmes položte cukríky Haribo Wummis, vďaka ktorým docielite efekt, že vyliezajú z torty.

  1. Vytvarujte kopček a zasypte ho rozdrobeným vnútrom korpusu. Dozdobte obľúbenými halloweenskými cukríkmi.

Zdroj: Nikol M.