Grilujte s fantáziou

grilovanie

Počasie praje všetkým milovníkom grilovania a tak sme sa rozhodli, ponúknuť vám trochu iné pochúťky z grilu. My sme tento recept poctivo odskúšali a naozaj sa po hot dogoch len tak zaprášilo. Možno sa udomácnia aj u vás. Budeme radi, ak nám dáte vedieť, či vám tiež chutili!

Mini hot dog s trhaným hovädzím mäsom (10 ks)

Potrebujemegrilovanie
Debrecínske klobásky Mecom
1 000 g hovädzieho krku
steakové korenie
1 biela cibuľa
500 ml nesolený zeleninový vývar
500 ml vašej obľúbenej barbeque omáčky
chili / chili pasta
olej
kyslá smotana
koriander
10 ks hot dogové žemle

Postup
Do mäsa vmasírujeme steakové korenie. V panvici rozpálime olej a mäso z každej strany krátko opražíme, aby sme ho uzavreli. Mäso vyberieme na bok. V rovnakej panvici na oleji opražíme na drobno nakrájanú cibuľu.

Do pekáča alebo do hrnca, ktorý je vhodný na pečenie v rúre, vložíme mäso a cibuľku. Podlejeme vývarom a barbeque omáčkou. Všetko v hrnci premiešame a pečieme asi 3 hodiny pri 150 °C. Po 3 hodinách pekáč vyberieme a mäso otočíme, aby bola v omáčke namočená aj druhá polovica. Pečieme ďalšie 2-3 hodiny.

Po upečeni mäso vyberieme a vidličkou ho ešte horúce potrháme. V prípade, ak sú časti mäsa dlhé, nožom ich môžeme pokrájať.

Omáčku, ktorá nám zostala v pekáči vychladíme a zrazenú masť odoberieme. Omáčku opäť zohrejeme a podľa chuti dosolíme, prípadne pridáme čili alebo čili pastu. Omáčku a trhané hovädzie zmiešame dokopy.PREMIUM_KLOBASKY_OUTLINES

Debrecínske klobásky uvaríme alebo ugrilujeme.

Do žemle vložíme trochu trhaného mäsa, debrecínsku klobásku a opäť trochu trhaného mäsa. Polejeme rozmiešanou kyslou smotanou a posypeme koriandrom.

Užitočné rady o varení a veľa chutných receptov nájdete na stránke www.viemecovamchuti.sk.

logo