Grilujeme s VITISom

Recept: citrónovo-cesnakové špízy

  • 750 g kuracích pŕs
  • 1 dcl olivového oleja
  • 3 strúčiky cesnaku
  • Šťava z polovice citróna
  • Soľ, čerstvo mleté čierne korenie
  • Petržlenová vňať
  • 2 ČL sušenej cibule
  • 3 PL sójovej omáčky
  • Prípadne trochu sušených čili papričiek (nemusí byť)

Mäso umyjeme, osušíme papierovým obrúskom a nakrájame na kocky veľké asi 2x2x2 cm. Dáme ich do misy. Pridáme olivový olej, sójovú omáčku, citrónovú šťavu, ďalej soľ, čerstvo mleté čierne korenie, sušenú cibuľu, čili papričky a všetko spolu dobre premiešame.

Prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme aspoň hodinu (ideálne však cez noc) v chladničke marinovať. Mäso potom napicháme na špajle alebo špízové paličky a na grile opekáme zo všetkých strán. Pred podávaním ho ešte potrieme olivovým olejom a posypeme petržlenovou vňaťkou.

Chuť pravej grilovačky,  sviežosť a zábavu vyladíme osviežujúcim perlivým vínom VITIS  Galéria Frizzante, ktoré ponúka už  3 lahodné  odrody  Müller Thurgau,  Irsai Oliver a Frankova modrá rosé . Frizzante vína je najlepšie vychutnávať v lete a podávať dobe vychladené a priamo s ľadom .

Dobrú chuť Vám praje Vitis !

Recept a foto pripravila foodblogerka Miška Smolová @michaelasistersbakerysk
https://www.instagram.com/michaelasistersbakerysk/

Kvalitné slovenské odrodové vína VITIS nájdete na   www.najnapoje.sk

Zdroj: Silvia P.