Recept: citrónovo-cesnakové špízy
- 750 g kuracích pŕs
- 1 dcl olivového oleja
- 3 strúčiky cesnaku
- Šťava z polovice citróna
- Soľ, čerstvo mleté čierne korenie
- Petržlenová vňať
- 2 ČL sušenej cibule
- 3 PL sójovej omáčky
- Prípadne trochu sušených čili papričiek (nemusí byť)
Mäso umyjeme, osušíme papierovým obrúskom a nakrájame na kocky veľké asi 2x2x2 cm. Dáme ich do misy. Pridáme olivový olej, sójovú omáčku, citrónovú šťavu, ďalej soľ, čerstvo mleté čierne korenie, sušenú cibuľu, čili papričky a všetko spolu dobre premiešame.
Prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme aspoň hodinu (ideálne však cez noc) v chladničke marinovať. Mäso potom napicháme na špajle alebo špízové paličky a na grile opekáme zo všetkých strán. Pred podávaním ho ešte potrieme olivovým olejom a posypeme petržlenovou vňaťkou.
Chuť pravej grilovačky, sviežosť a zábavu vyladíme osviežujúcim perlivým vínom VITIS Galéria Frizzante, ktoré ponúka už 3 lahodné odrody Müller Thurgau, Irsai Oliver a Frankova modrá rosé . Frizzante vína je najlepšie vychutnávať v lete a podávať dobe vychladené a priamo s ľadom .
Dobrú chuť Vám praje Vitis !
Recept a foto pripravila foodblogerka Miška Smolová @michaelasistersbakerysk
https://www.instagram.com/michaelasistersbakerysk/
Kvalitné slovenské odrodové vína VITIS nájdete na www.najnapoje.sk
Zdroj: Silvia P.