Grilované paradajkové krevety s vôňou brandy

Je tu leto. Horúčavy nás oberajú o apetít a keď už hlad zvíťazí, vyhrávajú to ľahké jedlá, ktoré nás osviežia a prispejú k „dovolenkovej atmosfére“. A tak to má v lete byť! Jeden tip máte aj od nás.

 

Grilované paradajkové krevety s vôňou brandy
Čas prípravy 20 min

  • 2 PL masla
  • 1 PL olivového oleja
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 500 g lúpaných predvarených kreviet
  • 1 PL worcestrovej omáčky
  • 150 ml paradajkového pyré
  • 30 ml Karpatského KB
  • 4 lístky bazalky
  • šťava z pol citrónu

Do liatinovej panvice si dáme maslo a olivový olej. Pridáme na plátky nakrájaný cesnak a pol minúty pražíme. Pridáme krevety, worcester, soľ a opečieme tak, aby boli krevety takmer hotové. Pridáme paradajkové pyré, nasekanú bazalku a povaríme. Na záver vlejeme Karpatské KB, premiešame a necháme ešte minútu variť. Pred podávaním polejeme šťavou z citrónu.

Recept pripravila blogerka Maťka @stvoryzkuchyne.sk
Inšpirujte sa receptami na www.karpatskebrandy.sk

Zdroj: Silvia P.