Bravčová krkovička na pive a rozmaríne so šalátom a špenátovým pestom

Grilovacia sezóna je tu. Síce trochu skôr, ale nič nám nebráni si ju vychutnávať aj každý deň. Prinášame nový recept od foodblogerky Tatiany Olejnik Leováej, ktorá má dnes na tanieri mäso.

Ingrediencie:
1 kg bravčovej krkovičky K-Purland, 500 ml tmavého piva, 5 strúčikov cesnaku, hrsť čerstvého, rozmarínu, soľ, korenie, čili, olivový olej

Šalát:
300 g bielej špargle, 150 g hlivy kotúčovej, 100 g mladého hrášku, šťava za ½ citróna, olivový olej, korenie (cesnak, čili, soľ), opražené mandľové plátky

Pesto:
50 g mladého špenátu, 100 ml extra virgin olivového oleja, 1 strúčik cesnaku, 1 PL tekvicových semiačok, 2 ČL parmezánu, soľ, korenie

Postup:

Krkovičku osolíme, okoreníme a zalejeme pivom, olivovým olejom a premiešame s čili, cesnakom a rozmarínom. Necháme marinovať v chladničke minimálne 6 hodín. Špargľu ošúpeme, odkrojíme drevnaté konce (cca 1 – 2cm) a rozkrojíme pozdĺžne na polovicu. Hlivu kotúčovú nakrájame na hrubšie plátky. Zeleninu pokvapkáme olivovým olejom a dochutíme korením. Pesto si pripravíme rozmixovaním všetkých ingrediencií. Na grile si najprv pripravíme krkovičku, ktorú priebežne potierame marinádou. Na potieranie môžeme použiť vetvičky rozmarínu, mäso krásne prevonia. Zeleninu grilujeme až keď vytiahneme mäso z grilu, šťava z mäsa jej dodá príjemnú chuť. Šalát zmiešame s pestom, citrónovou šťavou a opraženými mandľovými plátkami.