Dva tipy na polievku z medvedieho cesnaku – rastie všade

Sezóna medvedieho cesnaku je tu a ak neviete čo s ním, ponúkame chutnú a zdravú možnosť. Pripravte si z neho výbornú a ľahkú polievku.  Stačí na ňu iba pár potravín a za chvíľu ju máte. Ponúkame dva recepty – jeden na polievku je bezlaktózy a druhý so smotanou. Dobrú chuť!

 

Polievka z medvedieho cesnaku 
Potrebujete:
3 hrnčeky medvedieho cesnaku, 1 cibuľu, 3 zemiaky, 1 ČL morskej soli, 0,5 ČL mletého čierneho korenia, 1 PL kokosového oleja alebo maslo.

Na kokosovom oleji alebo na masle opražte na drobno pokrájanú cibuľu, pridajte nakrájané listy medvedieho cesnaku a spolu opražte. Potom zalejte vodou, pridajte soľ, korenie, zemiaky a varte asi 20 minút. Potom polievku rozmixujte a je hotovo.

Krémová polievka z medvedieho cesnaku 
Potrebujete: 4 hrnčeky medvedieho cesnaku, 3 zemiaky, 1 väčšiu cibuľu, 1 jarnú cibuľku, 1 vajíčko, 250 ml smotany na varenie, 1 PL kokosového oleja alebo masla, 1 ČL morskej soli, štipku mletého čierneho korenia, 0,5 ČL červenej sladkej papriky.

Cibuľu pokrájajte na drobno a opečte na masle alebo na kokosovom oleji. Pridajte pokrájané listy medvedieho cesnaku, jemne opražte a zalejte vodou. Pridajte soľ, korenie, papriku, nakrájané zemiaky na malé kocky a varte 15 – 20 minút. Polievku rozmixujte ponorným mixérom, dajte opäť na plameň a prilejte smotanu zmiešanú s vajíčkom a na kolieska pokrájanú jarnú cibuľku. Nechajte prevrieť a hotovo.

Zdroj: peknetelo.eu