Cviklovo-rukolový šalát s parmezánom

Prežite svoj dnešný deň pozitívne a zdravoAko inšpiráciu sme si pre Vás pripravili tip na chutný jarný cviklovo – rukolový šalát.
A keďže sa nám blíži jar, pripájame tiež zopár užitočných rád na jarnú očistu.

 

Cviklovo-rukolový šalát s parmezánom

4 porcie
Čas prípravy: 15 minút
Čas na varenie: 60 minút

Potrebujeme:
2 veľké cvikle (400 g)
1 balenie rukoly
syr parmezán
hrsť vlašských orechov
4 lyžice olivového oleja  extra virgin
6 ks červených reďkoviek
soľ, čierne korenie
4 ks celozrnného pečiva

Cviklu uvaríme a nastrúhame na plátky. Pridáme k nej na tenko nakrájanú reďkovku, rukolu a polejeme olivovým olejom. Trochu posolíme, pridáme čerstvo zomleté čierne korenie a všetko spolu premiešame. Na záver pridáme postrúhaný parmezán a posypeme rozdrvenými vlašskými orechmi. Podávame s celozrnným pečivom.

Tip: Cviklu si môžeme uvariť vopred a nechať ju v chladničke aj niekoľko dní. Netrpezlivým odporúčame alternatívu so surovou cviklou, ktorá je rovnako chutná