Renovácia rodinného domu v meste Bergisch Gladbach

Neobvyklý prístup priviedol architektku a klientku v jednej osobe Eriku Werresovou k holistickému poňatiu renovácie rodinnej vily v nemeckom meste Bergisch Gladbach. Začala starostlivým výberom povrchu profilov typovo rozmanitých okenných riešení Schüco a na ich základe potom rozpracovala farebné i materiálové návrhy pre takmer všetky viditeľné povrchy v objekte aj v jeho bezprostrednom okolí.

Unikátne riešenie fasády i interiéru ťaží z práce so svetlom, výhľadmi a tiež z rôznorodosti použitých materiálov. Projekt renovácie vily zahŕňa systémové riešenia, napríklad vertikálne orientované dvojkrídlové okná, pevné presklené plochy v kombinácii s dvojkrídlovými oknami a tiež neotvárateľné presklené steny v kombinácii s veľkoformátovými zdvižno-posuvnými systémami Schüco. Na oboch stranách vchodových dverí bolo navyše možné integrovať fixné presklené plochy v rámci zvoleného systémového radu, konkrétne ide o Schüco ADS 75 SI.

Okenné systémy vytvárajú kontrast medzi vertikálne členenými dvojkrídlovými oknami, ktoré sa opakujú na všetkých podlažiach, a čistou horizontálnou líniou presklených plôch, ktoré na prízemí otvárajú výhľad do záhrady na výšku celého poschodia. Dvoje ľahko ovládateľné zdvižno-posuvné dverové riešenia Schüco ASS 70, každé s rozmermi 4 metre na šírku a 2,34 metra na výšku, vedú z obytného priestoru von na terasy. Medzi nimi sa nachádza 6 metrov široká fixná presklená stena, ktorá odstraňuje vizuálnu hranicu medzi obytným priestorom a záhradou. Všetky otváravé okná sú osadené kompletne skrytým kovaním Schüco AvanTec SimplySmart a ich elegantné a zároveň funkčné zaklapávacie kľučky majú blokovacie tlačidlo. Ďalší špeciálny prvok sa nachádza na vstupných dverách vo forme biometrickej kontroly vstupu Schüco Fingerprint s čítačkou odtlačkov prstov – jej pohodlné ovládanie a bezpečnosť ocenia všetci členovia domácnosti.

Viac informácií na www.schueco.sk