Móda inšpirovaná mužskou eleganciou.

Stále hľadáte nové možnosti ako oživiť váš pracovný šatník? Máme pre vás jeden zaujímavý tip. Dámska móda inšpirovaná pánskymi prvkami je stále mimoriadne trendy. Minimalizmus, rafinované strihy a doplnky vytvárajú sofistikovaný, no zároveň veľmi ženský dojem. Inšpirujte sa aj vy touto nestarnúcou klasikou!

 

Ako Marlene Diettrich
Povodne sa pánske prvky dostali do dámskych šatníkov vďaka vzniku módneho štýlu „dandy“. Dandy je štýl pochádzajúci z anglických lordstiev, ktorý je symbolom emancipácie, inteligencie a príťažlivosti. Samozrejme, už dávno nie je len čisto pánskou záležitosťou. Medzi ženami ho preslávila Marlene Dietrich, ktorá s obľubou nosila pohodlné nohavice pánskeho štýlu doplnené o sako a bielu košeľu. Dnes je tento  veľmi pohodlný pánsky štýl obľúbený u väčšiny žien. Mnoho žien si dnes už ani nevie predstaviť svoj pracovný šatník bez nohavicového kostýmu.

Sako ako základný módny kúsok
Jedným zo základných kúskov, ktorý bude klenotom vo vašom šatníku je sako v pánskom štýle. Košele či nohavice, ktoré sú naoko totožné s klasickými  pánskymi strihmi, krásne dotvoria zvyšok outfitu. Ak si chcete zachovať jemnú ženskosť, môžete outfit skombinovať s jemnejšími materiálmi akými sú napríklad hodváb alebo čipka. Tie nájdete najmä na topoch a blúzkach,  K nohavicovému kostýmu sú ideálne lodičky, poprípade mokasíny, ktoré takisto veľmi štýlovo dotvoria pánsky look.

Moderné doplnky a vzory
Pri dandy štýle nesmieme zabúdať na doplnky.  Okrem klasických lodičiek, sú trendy voľbou spomínané mokasíny, poprípade  tenisky. Kabelku dopĺňa aktovka, ktorá je ideálna na každé obchodné stretnutie.. Nebojte sa v pánskom štýle takisto skúšať vzory. Káro, pásiky a dokonca aj jemné zvieracie vzory sa dajú s kostýmom krásne skombinovať a navyše sú veľmi nadčasové. Krásnym doplnkom bude tiež farebná šatka vo vlasoch, ktorá jednoznačne obzvláštni váš outfit. Ženskoť dodá outfitu v pánskom štýle takisto výrazný šperk.  Krástny kontrast k strohému pánskemu obleku vytvoria napríklad kryštáľové náušnice.

Zdroj: Nina Murárová
Ilustračná fotografia: pinterest.com
Galéria: Kara, Pietro Filipi, Twinset, cellbes.sk, La Femme, VERO MODA, Giuliett.sk