Acroyoga- kľúč k fyzickému a psychickému zdraviu

Milovníci aktívneho relaxu si opäť prídu na svoje. Na svet totiž prichádza novinka, ktorú si určite obľúbia všetci priaznivci športu a nadšenci zdravého životného štýlu. Ak teda patríte do skupiny ľudí milujúcich pohyb, pozorne čítajte a dozviete sa viac o novom fenoméne zvanom Acroyoga.

 

Spiritualita, fyzická schopnosť a láskavosť
Novodobý hit Acroyoga, ako je už z názvu jasné, je spojenie troch prastarých línií. Prvou z nich je joga, ktorá do tohto druhu cvičenia vnáša múdrosť a štipku spirituality. Druhou zložkou Acroyogy je akrobacia, ktorá preverí vaše fyzické schopnosti a zdatnosti. Poslednú časť tvoria Thai masáže, reprezentujúce láskavosť a milosť.

Zaujímavou ju tiež robí fakt, že na hodinách pracujete v pároch buď s priateľmi, alebo s celkom neznámymi ľuďmi.

 

Hodina Acroyogy je zárukou sebapoznanie, exhibície a zábavy
Každá lekcia Acroyogy je od začiatku zameraná na niečo iné. Už od úvodu je jasné, na akú cieľovu jednotku sa bude hodina zameriavať a podľa toho sa vyvíja i priebeh celého cvičenia.

Na začiatku hodiny je, samozrejme, mierne zahriatie svalov aby nedošlo k neželaným zraneniam a iným nepríjemnostiam.

Po zahriatí nasleduje kalibrovanie (určovanie) tých častí tela, ktoré potrebujeme odizolovať. Potom tak môžeme efektívne pracovať s telom v párových výmenách. Tieto cviky a procedúry sa robia hlavne preto, aby sme donútili naše myšlienky a telo spolupracovať.

Lekcia Acroyogy sa končí tým, že sa zúčastnení naučia sekvenciu výmen pozícií. Okrem toho, samozrejme, získajú a spoznajú nových priateľov, naučia sa dôverovať nielen sebe samému, ale aj druhým.

 

Tajomstvo úspechu Acroyogy
Tento nový druh cvičenia si v pomerne krátkom čase získal mnoho fanúšikov po celom svete. Mnohí tvrdia, že za úspechom Acroyogy stojí celkový priebeh tejto hodiny, teda fakt, že sa vykonáva vo dvojici. A komu by sa predsa nepáčila dokonalá súhra medzi dvomi ľuďmi, ktorí si maximálne dôverujú a podporujú sa.

Muži, ktorí Acroyogu vyskúšali tvrdia, že sa stali vnímavejšími a ženy zasa silnejšími. Stopercentnou zárukou je tiež radosť, vyrovnanosť a duševná pohoda ako kľúč fyzickému a psychickému zdraviu.

Zdroj: Adriana F.
Foto: Shutterstock

acroyoga