Čo všetko by nemalo chýbať v dovolenkovom kufri!

Kto by sa netešil na vytúžené chvíle oddychu. Konečne po roku driny zaslúžený odpočinok v obľúbenej destinácii. Celé dni len ležať, jesť, trochu sa kúpať  a samozrejme večer vyraziť do centra diania na dobré jedlo, chutný drink alebo bujarú zábavu. Znie to ako rajská hudba.

No ešte predtým než vyrazíte vás čaká jedna nemalá výzva. Ako všetko to oblečenie zo skrine napracete do cestovného kufra. Máme riešenie. Prejdite si s nami 5 pravidiel dovolenkového balenia.

 

Minimum a maximum

Už viete kam sa chystáte? K moru, na hory, potápať sa. Toto kritérium by malo zohrávať vo výbere vášho dovolenkového šatníka najväčšiu mieru. Na formulku „čo ak“ zabudnite. Na horách vám budú minišaty zbytočné a k moru nepotrebujete botasky.

 

Všetko si spíšte

V návale paniky a časovej tiesne sa môže stať, že nielenže veľa vecí zabudnete, ale zároveň po príchode zistíte, že máte plnú batožinu zbytočných vecí. Aby ste sa vyhli tomuto problému napíšte si zoznam vecí. Ten si ešte raz prejdite s chladnou hlavou a ak tam nájdete štyri čierne topy- redukujte!

 

 Univerzálnosť

Ideálne je mať kúsky oblečenia, ktoré sú variabilné. Napríklad ľahká košeľa z prírodného materiálu je ideálna najmä v prípade, že má vypínacie rukávy. Keď je chladnejšie, jednoducho ich spustíte dole, keď prídu horúčavy, vyhrniete ich. Aj gombíky môžete rozopínať hore-dole podľa toho, či potrebujete odvetrávať alebo zahaľovať.

 

Doplnky

Pokiaľ ich milujete určite sa neubránite tomu, aby ste si nejaký z dovolenky ako suvenír priniesli. Preto nenoste drevo do lesa a svoje ozdôbky nechajte doma.

 

Šaty na čakačke

Máte aj vy v skrine oblečenie typu- toto budem nosiť len na dovolenke?

Zvyčajne ide o kúsku, ktoré nie sú tak celkom podľa vášho vkusu, ale boli krásne. Alebo sú príliš nepohodlné na bežné nosenie, ale predsa ste neodolali. Vyložte ich z kufra. Najmä na dovolenke sa chcete cítiť sami sebou.

 

zdroj: stylesizzle.com, www.thethriftress.com, www.homeshop18.com, http://www.goodhousekeeping.com/home/cleaning-organizing/packing-mistakes, , http://www.hercampus.com/school/oxy/studying-abroad-packing-tips, http://www.pinterest.com