V čom plesať tento rok?

Túto sezónu bola diskusia okolo rób, ktoré predviedli dámy na otváracom Plese v opere, mimoriadne ostrá, impulzívna, plná protichodných názorov, polemík. Tu a tam sa niektorý návrhár do krvi urazil, iný kázal, poučoval, krútil hlavou. Podaktorí boli ticho. Každopádne to svedčí o tom, že bolo o čom hovoriť, že konečne na Slovensku nie je všetko na jedno kopito. Že jednému sa páči to, druhému ono a nebojí sa tento svoj (ne)vkus prezentovať pred zrakmi ostatných. A to je vždy priaznivá situácia. Je dôkazom tvorivej nálady. Práve taká je pre život módy tá najpriaznivejšia. A ako to bolo vo svete?

Glóby namiesto opery

Porovnávanie nikdy nie je na škodu. Keďže vo svete je spoločenských udalostí na programe viac než dosť, je s čím porovnávať. Naposledy sa hviezdy svetového formátu predviedli na odovzdávaní cien- Zlatý glóbus.

 

Dokonalá silueta

Svet spoločenskej módy ako keby ovládla jednoduchosť, rafinovanosť a francúzsky šarm. Žiadne zložité strihy, objemné sukne. V jednoduchosti je krása platí dôslednejšie ako kedykoľvek predtým. Do popredia sa dostáva ženská silueta, ktorú majú šaty najviac podčiarkovať a zdôrazňovať. Dalo by sa povedať, že čím  užšia, tým lepšia. Šaty môžu byť doplnené vlečkou poprípade rukavičkami.

 

Jedna farba

Skombinovať jednotlivé doplnky nebude žiadny problém. Róba je preferovaná skôr v jednej výraznej farbe- modrej, žltej, červenej. Ostáva len nájsť kontrastné topánky a kabelku tak aby spolu ladili a doplniť šperky. A môže sa plesať.

 

 

Zdroj: www.glamour.com, www.eonline.com, www.hollywoodreporter.com, allgirlygossip.com, www.themontazamis.com, www.todaysparent.com, blog.theknot.com, www.pursuitist, perezhilton.com