Miriam Ištoková, konateľka Herial Ladies Club-u: Naše dvere sú tvorené

Sympatická Miriam Ištoková je vždy skvele naladená, usmiata, výrečná dáma, ktorá zastáva niekoľko pracovných postov, s manželom vychováva dve dcéry a zo svojej každej práce má radosť. Dosť dôvodov na rozhovor.

Vaša práca je rôznorodá a veľmi zaujímavá, predstavte nám vaše aktivity…

Pracujem ako projektová manažérka v agentúre HERIAL, čo znamená, že vymýšľam, realizujem projekty a potom sa z nich aj teším :). Zároveň som konateľkou agentúry, v ktorej sme v roku 2005 začali organizovať spoločne s Alenkou Heribanovou naše HERIAL LADIES CLUBy. S Alenkou  sme boli v spojení aj predtým,  keď som pracovala v cestovenej kancelárii a mali sme spoločný projekt s STV o cestovaní. Celkom logicky  sme sa stretli aj pri založení agentúry a fungovaní Herial Ladies Club-u, ktorý sa stretol s veľmi poztívnymi odozvami.  A čo viac si môže človek priať, keď vidí, že jeho práca prináša radosť nielen jemu, ale aj ostatným?

 

Cez Herial vás pozná asi najviac ľudí, ale nie je to jediná vaša činnosť…

S manželom máme stavebniny, pomáham mu s administratívou, vyštudovala som ekonomickú univerzitu a zahraničný obchod a okrem toho mám s kamarátkou beauty salón SILUETTA na dolaďovanie našich kriviek :). Máme výborné výsledky, ľudia k nám chodia radi, funguje to.

 

A potom – vraj nejde skĺbiť kariéru s materstvom – máte dve deti popri tomto všetkom…

Áno, máme s manželom dve dievčatá vo veku dvanásť a desať rokov, takže mám čo robiť. Medziiným som aj skvelá taxikárka (úsmev). S Herial-om nerobíme len klubové stretnutie, ale aj tlačové konferencie, reprezentatívne plesy a rôzne iné akcie. Zaujímavý projekt bola medzinárodná konferencia v Nairobi „Žena, tvorivá osobnosť tretieho tisícročia s podtitulom ŽENA – ekonomická brána Afriky“,  pričom naša agentúra zastrešila slovenské podnikateľky. Špeciálna konferencia v Keni v Nairobi umožnila strenutie so ženami z Kene, ale aj podnikateľmi z Európy, ktorí tam žijú.   Zaujímavé bolo počúvať massajské ženy ako sa im podarilo vymaniť z područia mužov, otvoriť si vlastné dielne,  osamostatniť sa, ale samozrejme veľa iných zaujímavých vecí, pretože realita je tam krásna, no i strašne krutá.

 

Spomínate si ako ste si s Alenkou Heribanovou sadli a pripravovali prvý Herial Ladies Club?

Veľmi presne, bola som tehotná (úsmev).  Termín prvého klubu bol totožný s termínom môjho pôrodu, čo bolo dosť adrenalínové.  Alenka sa ma celý večer vypytovala, či ešte nerodím. Hlavným hosťom bola Darinka Tahawy, slovenská podnikateľka  žijúca v Egypte, zaujímavá dáma, ktorá sa okrem iných aktivít venuje aj šperkom. Klub sme v pohode zvládli a rodila som asi o päť dní.

 

Koľko ste mali žien na prvom klube?

Asi sto, ale nebolo to preto, že sme nemali viac dám, obmedzovala nás kapacita hotela . A ani dnes nemáme núdzu o dámy, teraz sme mali 27. klub a chodia i tie, ktoré boli na prvom.

 

Koľko má Herial Ladies Club v súčasnosti členiek?

Niečo medzi 500-550 dám aj pánov.

 

Keď ľudia počujú spojenie dámsky klub, spájajú to s fenimizmom, ale tento má od myšlienok feminizmu dosť ďaleko, naopak príjímate a evidujete v ňom i mužov.

Hlavnou myšlienkou klubu bola a je, potreba spájať ľudí a dobré veci. Páni majú svoje pánske jazdy, pivečká, futbaly, cigary, aktivít u dám nebolo toľko. Okrem toho sme mali chuť vyzdvihnúť dámy, ktoré niečo dokázali,  aby boli inšpiráciou pre ďalšie a za týmto účelom sme vydali publikáciu –  TOP 37 žien Slovenska.  Porota bola zložená aj  z pánov. Krásny projekt, silné príbehy žien a môžem povedať, že ich silu som najviac pocítila pri korektúrach. Smiala som sa, plakala, zimomriavky som mala a mám dodnes. To je naše posolstvo – spájať ľudí, a funguje to. Mužov máme veľmi radi a sú pre nás tiež veľkou inšpiráciou.

 

Chystá sa 28. klub, ktorý je zaujímavý tým, že nebude  na Slovensku,  stretli sme sa  už v Redute, Carltone, ale aj v Bojniciach, Košiciach či Piešťanoch…

Pracovala som na tom asi rok, vycestujeme do rakúskeho ST. Martins – nádherné kúpele, krásny hotel, doslova vybudovaný na zelenej  lúke a z podnikateľského hľadiska je veľmi zaujímavý. Naozaj  šliape v tom najlepšom slova zmysle, pozoruhodná je aj jeho priemerná vyťaženosť počas roka – 89 percent.  Klub bude spojený s prehliadkou kúpeľov a veríme, že to bude veľmi príjemné.  Máme pripravený zaujímavý program, špičkových partnerov a určite nebude chýbať bohatá tombola a lukratívne darčeky, lebo aj aj tie sú súčasťou prezentácie našich partnerov.

 

Akým spôsobom sa môže záujemkyňa i záujemca stať členom Herial Ladies Clubu?

Fungujeme na predovšetkýcm na odporúčaniach – no niektoré dámy si nás našli na internete alebo v TA3 reportáži a oslovili nás priamo. Ako príklad by som mohla  uviesťa Bojnický Vínny dom. Pani Lekýrová si nás našla, oslovila Alenku, či by bolo možné prísť, zúčastnili sa klubu, páčilo sa im, prezentovali u nás svoje vína a nakoniec sa aj Herial Ladies Club konal u nich v Bojniciach. Krásny vianočný klub,  spojený s večernou prehliadkou Bojnického zámku, postrašili nás tam poriadne a do dnešného dňa sa kontaktujeme. Naši členovia klubu, Bidelnicovci , dokonca  mali výstavu svojich obrazov u nich. A presne takto to funguje. Naše dvere sú otvorené, ak je niekto partner je to spoplatnené, ale členské sa žiadne neplatí.

 

Ste osvedčená modetátorka, vtipná, šarmantná, ľudia sa bavia, nemali ste ambície moderovať v rádiu alebo televízii?

Nie, hoci sa k tomu dostávam celý život. Počas štúdií som robila sprievodkyňu, neustále som mala mikrofón pri ústach, v cestovke som tiež moderovala naše akcie, nikdy som sa toho nebála.