Sima Martausová a Richard Müller naspievali nádherné dueto „Svätojánske mušky“!

. Sima Martausová a Richard Müller naspievali nádherné dueto „Svätojánske mušky“!

Dva jedinečné hlasy sa spojili! Sima Martausová a Richard Müller majú spoločné dueto „Svätojánske mušky“. V pesničke cítiť Simin pozitívny pohľad na svet a Richardov životný nadhľad. Autorkou hudby aj textu je talentovaná Sima, ktorá pieseň zložila pre svojho budúceho manžela. Legendárny spevák vraví, že sa mu pesnička zapáčila na prvé počutie a o Sime sa s láskou vyjadruje ako o „zlate slovenskej popmusic“. Vypočujte si „Svätojánske mušky“, ktoré sú dokonalým spojením dvojice výnimočných spevákov.

Koncom septembra vydala Sima Martausová svoj štvrtý album, ktorý predstavila naživo počas turné na 23-och vypredaných koncertoch v slovenských mestách.  Na CD sa nachádza aj dueto, ktorý zložila pred vyše rokom. Po piesni „Balet“ a skladbe  „Smej sa“ z rovnomenného albumu, sú „Svätojánske mušky“ tretím singlom.

„Pieseň vznikla asi pred rokom a pol a príbeh je jednoduchý. Predstavila som si deň, keď sa raz vydám a pesničku spievam budúcemu manželovi. Odkedy som  ju zložila cítila som, že by sa mi páčila viac ako dueto. S Richardom sa poznáme už dávnejšie a myslím, že sme si ľudsky sadli. To, že ho oslovíme napadlo môjmu manažérovi Jožkovi Šebovi, a ja som hneď  súhlasila. Pre mňa je Richard legenda, naozaj veľký umelec aj človek,“ vraví Sima Martausová.

Richard Müller bol z piesne nadšený a páčila sa mu na prvé počutie. V minulosti Simu niekoľkokrát pozval ako hosťa na svoj koncert a keďže mu je sympatická aj ľudsky, neváhal pieseň naspievať.

„Sima mi dala vypočuť pesničku, ktorú zložila, mňa zaujala, tak sme sa dohodli na rozdelení textu a ja som veľmi rád, že som to absolvoval. Sima je jedno „podozrivo milé“ dievča, ktoré je zlatom našej popmusic,“ vyznal sa Richard Müller.

Očarujúca mladá umelkyňa je s výslednou podobou skladby spokojná a zo spolupráce sa veľmi teší.

„Keď som počula ako Richard citlivo pieseň naspieval svojím hlbokým hlasom, mala som zimomriavky. Som naozaj šťastná,“ uzavrela Sima Martausová.

Singel „Svätojánske mušky“ je na novom albume „Smej sa duša moja“, ktorý Sima uviedla do života pred necelými dvoma mesiacmi. Je na ňom 12 noviniek a pokrstila ho Adela Banášová. Aktuálne informácie o charizmatickej pesničkárke nájdete aj na: www.simamartausova.sk alebo na funpage: https://www.facebook.com/pages/SimaMartausová/306953752770387?fref=ts.

Link na „Svatojánske mušky“ : https://www.youtube.com/watch?v=UvGhExW7k3Y&feature=youtu.be

Pripravila Nora Krchňáková
FOTO zdroj: archív Simy Martausovej a foto R. Mullera: Lukáš Kimlička