Thomas Puskailer je naozaj všestranný mladý muž

Thomas Puskailer

Thomas Puskailer je naozaj všestranný mladý muž! Nielenže je uznávaným hudobníkom, ale je aj výborným organizátorom a tiež zručným remeselníkom. V lete sa poriadne zapotil! Okrem toho, že pomáhal manželke Abbie s prípravou výtvarných a remeselných kurzov pre deti pod názvom “Summer Art Camp“, vlastnými rukami si tiež vyrábal nábytok do bytu.

Ako známy enviro-aktivista vyrobil eko-stenu a eko-gauč z paliet. Podľa jeho slov, vytvoril „zenovú“ domácnosť, v ktorej sa mu výborne trénuje na turné. Pre veľký úspech totiž sympatický Thomas pokračuje s #UNPLUGGEDTOUR, ktorým na jar potešil fanúšikov. Na jeseň navštívi ďalšie mestá od Bratislavy po Košice. Jeho intímnu hudobnú spoveď bude opäť dopĺňať vynikajúci gitarista Andrej Urbanský. Nechajte sa nabiť pozitívnou energiou od skvelého Thomasa Puskailera a príďte si vypočuť jeho hudobné umenie!

Thomas Puskailer je neuveriteľne akčný! Celé leto makal na rôznych projektoch, pričom dokázal, že je nielen vynikajúci hudobník. Predviedol aj výborné organizačné schopnosti a pedagogický talent.

„Spolu s manželkou Abbie sme zorganizovali výtvarné a remeselné kurzy pre deti vo veku od 6 do 15 rokov pod názvom “Summer Art Camp”. Deti sa naučili nové maliarske techniky, spoznali skvelých kamarátov a k tomu si ešte aj zlepšovali angličtinu. Atmosféra bola uvoľnená, inšpiratívna aj poučná a mali sme aj kopec srandy. Leto teda bolo síce pracovné, ale veľmi úspešné,“ teší sa Thomas Puskailer.

Sympaťák Thomas však v lete prekvapil aj inými aktivitami. Ukázal, že je tiež mimoriadne zručný. Sám si vyrobil nábytok do bytu. Keďže je známym enviro-aktivistom, jeho nábytok je eko!

Potreboval som si urobiť doma novú atmosféru, pretože som začal pracovať na nových skladbách. Keď mám príjemnú “zen” domácnosť, hneď sa mi pracuje lepšie. Tak som si medzi tábormi a koncertmi v lete konečne urobil vlastný „cool“ eko-nábytok z paliet. Inšpiroval som sa v rôznych obchodoch v Bratislave, ale skúmal som aj na internete. Napokon mi moja dobrá kamarátka Eva Dzíbelová, ktorá má skúsenosti s výrobou paletového nábytku, pomohla. Aj mi poskytla palety. Vyrobil som si dve paletové steny, paletový gauč, aj paletové kvetináče. Je to skvelý pocit postaviť si svoj nábytok. Manželka dokonca začala robiť obrazy z paliet,“ dodáva nadšený Thomas Puskailer.

Všetky tieto aktivity, vrátane trénovania v posilňovni, viedli k jedinému cieľu. Príprave na dokonalé umelecké vypätie. Thomas totiž nielenže skladá ďalšie nové skladby, ale na jeseň pokračuje v #UNPLUGGEDTOUR, ktoré malo na jar veľký úspech.

„Naplno som makal aj na kondičke vo fitku Body Energy Club, pretože na turné máme naplánovaných veľa zastávok. Turné je náročné na kondíciu aj na hlasivky. Trénujem preto štyrikrát do týždňa. Počas leta som ale nevypadol ani z hudobného tempa. Hral som na niekoľkých festivaloch a dokonca aj každý turnus letného tábora „Summer Art Camp“ som  ukončil minikoncertom. Turné štartujeme 16-ho septembra v „Momo Garden“ v Bratislave, kde bude open air koncert s voľným vstupom,“ uzatvára Thomas Puskailer.

Sympatický skladateľ a spevák bude na jeseň koncertovať po celom Slovensku od západu na východ. Jeho #UNPLUGGEDTOUR je intímnou hudobnou spoveďou, kde hrá nové skladby aj hity a rozpráva fanúšikom o svojom živote. Na gitare ho sprevádza „slovenský Jimi Hendrix“ Andrej Urbanský. V tejto chvíli má Thomas potvrdených 10 zastávok turné  s tým, že situácia sa mení každý deň a mestá pribúdajú. Vstupenky sa dajú zakúpiť v sieti Ticketportal. Všetky informácie o aktivitách Thomasa Puskailera nájdete na: www.thomaspuskailer.com a informácie o koncertoch na https://www.facebook.com/puskailerthomas/events.

Thomas Puskailer #UNPLUGGEDTOUR
16.9. Bratislava, MOMO Garden (voľný vstup)
17.9. Senica, Grand Café kongresové centrum
23.9. Banská Bystrica, Klub HaD
24.9. Žarnovica, Cukráreň Alžbetka
28.9. Poprad, Kultúrny Dom
28.9. Bardejovské Kúpele, Hotel Astória
29.9. Prešov, Bizarre Music Cafe
30.9. Košice, Admiral Bowling (voľný vstup)
1.10. Spišská Nová Ves, Barista Cafe
19.11. Modra, Hotel Zochova chata

link na klip „Live for the Moment“: https://www.youtube.com/watch?v=k1gva6wDIHo

Pripravila Nora Krchňáková
Foto: archív Thomasa