Najobľúbenejšími knihami roka 2015 je trilógia Päťdesiat odtieňov

Najpopulárnejšími knihami roka 2015 u Slovákov je kolekcia erotických románov Päťdesiat odtieňov od E.L.James (v origináli Fifty Shades Freed). Na druhom mieste je kniha Tréning väzňa od Paula Wadea o technike cvičenia vlastnou váhou.

Treťou najobľúbenejšou publikáciou je projekt Igora Bukovského Návod na prežitie pre bejby, Hneď to bude, Anjelik pre rodičov či starých rodičov. „Päťdesiat odtieňov je jednoznačne najobľúbenejšou trilógiou Slovákov v roku 2015, aktuálne ju kúpite priemerne za 42 eur. Tento úspech možno pripísať uvedeniu prvého dielu filmovej trilógie do kín vo februári,“ uviedla obsahová manažérka portálu Heureka.sk Alexandra Čermáková.

Slováci si začali viac užívať, vidno to aj na obľúbenosti produktov. Výrazne napríklad vzrástla obľuba digitálnych kamier GoPro, ktoré slúžia na zachytenie zážitkov. „Slováci si začali užívať svoje adrenalínové skúsenosti opakovane, radi pri svojich zážitkoch a cestách využívajú tieto kamery. Patrili aj medzi vianočné hity. Najobľúbenejšou bola GoPro HERO4 Black Edition, ktorá sa v súčasnosti predáva od 368 €,“ dodala Čermáková.

Nákupný porovnávač Heureka je s takmer 9,5-tisíc e-shopmi najväčším porovnávačom na Slovensku. Heureka.sk vyhlasuje najpopulárnejšie produkty v súťaži ProduktRoku každoročne v 30 hlavných kategóriách, tradične najväčší záujem je o segment elektroniky. Všetky najobľúbenejšie produkty roku 2015 je možno nájsť na webe www.produktroku.sk.