Kuchyňa

Závin trochu inak…

Ak patrite k tým, ktorí  radi skúšajú všetko nové, tak tento recept určite vyskúšate. Mne sa veľmi páči. Je chutný a aj dobre vyzerá.

Slaný závin v bábovkeSlaný závin v bábovke
Potrebujeme:
250 g hladkej múky
250 g polohrubej múky
1 balíček sušeného droždia
2 lyžičky soli
1 lyžička cukru
100 g Hery Maslová príchuť
250 ml plnotučného mlieka
2 žĺtky

Náplň:
300 g šunky (plátky)
350 g goudy (plátky)
3 celé jarné cibuľky

Hera a polohrubá múka na vymastenie a vysypanie formy

Sypké suroviny – droždie, soľ, cukor a múky – zmiešajte dohromady. Pridajte mlieko, žĺtky a Heru. Vypracujte nelepivé cesto, ktoré nechajte hodinu kysnúť pod utierkou na teplom mieste.

Vykysnuté cesto rozdeľte na zhruba päť rovnakých dielov. Každý zvlášť vyvaľkajte a poklaďte naň plátky šunky a syra. Navrch nasypte na kolieska pokrájanú jarnú cibuľku – biele i zelené časti. Každý kúsok cesta ozdobený surovinami na náplň pevne zaviňte.

Bábovkovú formu vymažte Herou a vysypte múkou. Malé záviny vkladajte do formy tak, aby na sebe nadväzovali. Nakoniec zľahka všetky vrstvy stlačte k sebe.

Pečte v rúre vyhriatej na 180 °C, 45 – 50 minút.

Vyklopte a nechajte pol hodiny vychladnúť. Potom môžete krájať.

 

 

 

 

 

Click to comment

Odpovedať

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

To Top